• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řeznická sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Řeznická sekaná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • voda
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 1,50
      kg mleté maso - vepřové a hovězí
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny suroviny mimo vody a promícháme. Poté masovou hmotu hněteme asi 10-15 minut. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Směs po dokončení hnětení nesmí být příliš suchá(rozpadá se). Když má moc vody, nedrží tvar. Než vytvarujeme šišku sekané je dobré s vypracovanou masou několikrát bouchnout o pracovní desku, aby se z ní vytlačil vzduch.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu (používá se při nakládání masa na uzení). Nakonec vypracujeme šišku, uhladíme rukou namočenou ve vodě a dáme péct do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dennis | 23. 4. 2017 04:45

    Tohle je nejblbjejsi recept ktery jsem kdy videl. "Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu". Kolik - 2 gramy, dvacet deka ? Maso - veprove a hovezi. Ktere druhy a kolik ktereho. My goodness kdyz se chci neco dozvedet z ceskyho receptu, to abych si tam prijel a nechal se najmout do reznictvi jako ucednik.

  • Ludmila | 21. 10. 2014 10:58

    Prosím, kolik na toto množství Pragandy? Abych to nepřehnala. Dík .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 3. 2011 09:57

    Sekanou dělám podobně, místo vody můžete dát mléko, peču přikryté kolem 1 hod., pak odkryté kolem 20 minut, do pekáče dávám trochu vody a sekanou během pečení podlévám. Je dobré přidat i bylinky nebo červenou papriku nebo kečup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Uzeniny & mleté maso Sekaná
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Majoránka Mleté maso Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

58
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
50
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
31
Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Kremrole se sněhem a…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Řepová pomazánka s brynzou
Řepová pomazánka s brynzou
Řez obližprst
Řez obližprst
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řezy Balaton
Řezy Balaton
Řezy Margot
Řezy Margot
Řezy Pribiňáček
Řezy Pribiňáček
  • Recepty.cz
  • Řeznická sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact