• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Řeznická sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Řeznická sekaná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • voda
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 1,50
      kg mleté maso - vepřové a hovězí
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny suroviny mimo vody a promícháme. Poté masovou hmotu hněteme asi 10-15 minut. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Směs po dokončení hnětení nesmí být příliš suchá(rozpadá se). Když má moc vody, nedrží tvar. Než vytvarujeme šišku sekané je dobré s vypracovanou masou několikrát bouchnout o pracovní desku, aby se z ní vytlačil vzduch.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu (používá se při nakládání masa na uzení). Nakonec vypracujeme šišku, uhladíme rukou namočenou ve vodě a dáme péct do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dennis | 23. 4. 2017 04:45

    Tohle je nejblbjejsi recept ktery jsem kdy videl. "Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu". Kolik - 2 gramy, dvacet deka ? Maso - veprove a hovezi. Ktere druhy a kolik ktereho. My goodness kdyz se chci neco dozvedet z ceskyho receptu, to abych si tam prijel a nechal se najmout do reznictvi jako ucednik.

  • Ludmila | 21. 10. 2014 10:58

    Prosím, kolik na toto množství Pragandy? Abych to nepřehnala. Dík .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 3. 2011 09:57

    Sekanou dělám podobně, místo vody můžete dát mléko, peču přikryté kolem 1 hod., pak odkryté kolem 20 minut, do pekáče dávám trochu vody a sekanou během pečení podlévám. Je dobré přidat i bylinky nebo červenou papriku nebo kečup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Uzeniny & mleté maso Sekaná
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Majoránka Mleté maso Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Thajská polévka

Thajská polévka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

56
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
43
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
36
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Pocta Jiřímu Bartoškovi (†78) bez Balzerové: Důvod její nepřítomnosti!

Pocta Jiřímu Bartoškovi (†78) bez Balzerové: Důvod její nepřítomnosti!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Řepová pomazánka s brynzou
Řepová pomazánka s brynzou
Řez obližprst
Řez obližprst
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řezy Balaton
Řezy Balaton
Řezy Margot
Řezy Margot
Řezy Pribiňáček
Řezy Pribiňáček
  • Recepty.cz
  • Řeznická sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact