• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Napište svůj komentář k receptu

Řezání z bílků (nejen Vánoční)

autor: Jarmilkaa
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 120
      g cukr
    • 120
      g mouka (hladká a polohrubá - půl na půl)
    • 120
      g ořechy (vlašské, mandle) = neloupané!!

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme cukr. Pak lehce vmícháme smíchanou mouku. Nakonec dáme ořechy. Nelekejte se, těsto je tuhé! Hotové těsto leju do vymazané formy na srnční hřbety. Ingredience by měly být na jeden hřbet. Peču na cca 150-200 °C cca 30 minut. Po vychladnutí nebo druhý den nakrájíme na tenké plátky a sušíme v troubě (cca 50 °C cca 20 min.).
2
Moje babička kdysi vyhrála s tímto receptem první místo v nějaké soutěži, použila mandle. Je to výborný recept a hlavně se lehce zbavíme přebytečných bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Mandlový dort z bílků

Mandlový dort z bílků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 29. 11. 2013 17:07

    My tomu říkáme "křupinky" a zmizí vždycky jako první z cukroví!

  • Alena Hatláková | 16. 12. 2009 23:37

    Recept je moc dobrý, ale nelekejte se toho množství těsta. Ve finále vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví hezčí na vánoční stůl. (jinak se do jednoho hřbetu vejde klidně dvojnásobná dávka).

  • Alena Hatláková | 15. 12. 2009 20:47

    Do jednoho srnčího hřbetu se klidně vejde i dvojnásobná dávka. Těsto vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví menší. Dávám cukr krystal a o něco méně než je uvedeno v receptu.Do receptu možno nakombinovat i různé druhy ořechů.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:50

    Ano, môžem potvrdiť, najlepšie sem pasujú mandle. Tento "Mandľový suchár" - takýto názov tohto receptu mám od mojej svokry. Ona ho robievala na každé Vianoce a veľmi nám chutil. Ja som ho ale nerobila dosť dávno, akosi som na tento recept pozabudla, musím to napraviť a upiecť čo najskôr.

  • Gábina H | 8. 1. 2009 13:14

    Toto znám jako "Suchárky"

  • Eva Walová | 28. 12. 2008 14:51

    Jé, to znám, tohle pravidelně dělával tchán, dával lískové oříšky. Opravdu mňamka, u nás to bylo vždycky snězeno okamžitě. Dávám jedničku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mouka Ořechy Sníh z bílku
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

61
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
51
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
48
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
42
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
37
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Nezodpovědná influencerka Mlejnková za volantem: Dort za jízdy, řídila jen kolenem!

Nezodpovědná influencerka Mlejnková za volantem: Dort za jízdy, řídila jen kolenem!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact