• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Napište svůj komentář k receptu

Řezání z bílků (nejen Vánoční)

autor: Jarmilkaa
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 120
      g cukr
    • 120
      g mouka (hladká a polohrubá - půl na půl)
    • 120
      g ořechy (vlašské, mandle) = neloupané!!

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme cukr. Pak lehce vmícháme smíchanou mouku. Nakonec dáme ořechy. Nelekejte se, těsto je tuhé! Hotové těsto leju do vymazané formy na srnční hřbety. Ingredience by měly být na jeden hřbet. Peču na cca 150-200 °C cca 30 minut. Po vychladnutí nebo druhý den nakrájíme na tenké plátky a sušíme v troubě (cca 50 °C cca 20 min.).
2
Moje babička kdysi vyhrála s tímto receptem první místo v nějaké soutěži, použila mandle. Je to výborný recept a hlavně se lehce zbavíme přebytečných bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Mandlový dort z bílků

Mandlový dort z bílků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 29. 11. 2013 17:07

    My tomu říkáme "křupinky" a zmizí vždycky jako první z cukroví!

  • Alena Hatláková | 16. 12. 2009 23:37

    Recept je moc dobrý, ale nelekejte se toho množství těsta. Ve finále vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví hezčí na vánoční stůl. (jinak se do jednoho hřbetu vejde klidně dvojnásobná dávka).

  • Alena Hatláková | 15. 12. 2009 20:47

    Do jednoho srnčího hřbetu se klidně vejde i dvojnásobná dávka. Těsto vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví menší. Dávám cukr krystal a o něco méně než je uvedeno v receptu.Do receptu možno nakombinovat i různé druhy ořechů.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:50

    Ano, môžem potvrdiť, najlepšie sem pasujú mandle. Tento "Mandľový suchár" - takýto názov tohto receptu mám od mojej svokry. Ona ho robievala na každé Vianoce a veľmi nám chutil. Ja som ho ale nerobila dosť dávno, akosi som na tento recept pozabudla, musím to napraviť a upiecť čo najskôr.

  • Gábina H | 8. 1. 2009 13:14

    Toto znám jako "Suchárky"

  • Eva Walová | 28. 12. 2008 14:51

    Jé, to znám, tohle pravidelně dělával tchán, dával lískové oříšky. Opravdu mňamka, u nás to bylo vždycky snězeno okamžitě. Dávám jedničku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mouka Ořechy Sníh z bílku
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

44
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
21
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Starosti Veroniky Žilkové s pejskem: Vážné zdravotní obtíže!

Starosti Veroniky Žilkové s pejskem: Vážné zdravotní obtíže!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact