• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Napište svůj komentář k receptu

Řezání z bílků (nejen Vánoční)

autor: Jarmilkaa
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 120
      g cukr
    • 120
      g mouka (hladká a polohrubá - půl na půl)
    • 120
      g ořechy (vlašské, mandle) = neloupané!!

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme cukr. Pak lehce vmícháme smíchanou mouku. Nakonec dáme ořechy. Nelekejte se, těsto je tuhé! Hotové těsto leju do vymazané formy na srnční hřbety. Ingredience by měly být na jeden hřbet. Peču na cca 150-200 °C cca 30 minut. Po vychladnutí nebo druhý den nakrájíme na tenké plátky a sušíme v troubě (cca 50 °C cca 20 min.).
2
Moje babička kdysi vyhrála s tímto receptem první místo v nějaké soutěži, použila mandle. Je to výborný recept a hlavně se lehce zbavíme přebytečných bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Mandlový dort z bílků

Mandlový dort z bílků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 29. 11. 2013 17:07

    My tomu říkáme "křupinky" a zmizí vždycky jako první z cukroví!

  • Alena Hatláková | 16. 12. 2009 23:37

    Recept je moc dobrý, ale nelekejte se toho množství těsta. Ve finále vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví hezčí na vánoční stůl. (jinak se do jednoho hřbetu vejde klidně dvojnásobná dávka).

  • Alena Hatláková | 15. 12. 2009 20:47

    Do jednoho srnčího hřbetu se klidně vejde i dvojnásobná dávka. Těsto vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví menší. Dávám cukr krystal a o něco méně než je uvedeno v receptu.Do receptu možno nakombinovat i různé druhy ořechů.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:50

    Ano, môžem potvrdiť, najlepšie sem pasujú mandle. Tento "Mandľový suchár" - takýto názov tohto receptu mám od mojej svokry. Ona ho robievala na každé Vianoce a veľmi nám chutil. Ja som ho ale nerobila dosť dávno, akosi som na tento recept pozabudla, musím to napraviť a upiecť čo najskôr.

  • Gábina H | 8. 1. 2009 13:14

    Toto znám jako "Suchárky"

  • Eva Walová | 28. 12. 2008 14:51

    Jé, to znám, tohle pravidelně dělával tchán, dával lískové oříšky. Opravdu mňamka, u nás to bylo vždycky snězeno okamžitě. Dávám jedničku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mouka Ořechy Sníh z bílku
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře

Italské kuře

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Italská caponata

Italská caponata

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

122
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
99
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
76
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
41
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
39
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact