• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezané ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Řezané ořechy

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezané ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rostlinný tuk
    • 600
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 6
      ks žloutek
    • 4
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 1
      l mléko
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g cukr krystal
    • 250
      g rostlinný tuk
  • Sníh
    • 6
      ks bílek
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      hrst nasekané ořechy 3-4

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladu. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Vymícháme tuk a postupně přidáme pudink. Těsto propracujeme a rozdělíme na tři stejné části. Vyválíme na obráceném plechu.
2
Z bílů a cukru vyšleháme tuhý sníh a také jej rozdělíme na tři části. Rovnoměrně ho rozetřeme na přichystané pláty, posypeme sekanými ořechy a upečeme při 180 °C 18 minut. Náplň rozetřeme na dvě části a třetím přiložíme. Necháme odstát do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Nadýchaný perník s ořechy a citrónovou polevou

Nadýchaný perník s ořechy a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila Vaľová | 22. 9. 2008 20:58

    Wanda,práve v sobotu som piekla tento koláč a vyskúšala som to takto:papier na pečenie som si vystrihla presne podľa dna plechu a na tomto papieri som vyvaľkla odvážené cesto,a to tak,že som ho prikryla potravinovou foliou.Cesto sa nelepilo a mohla som si ho vaľkať bez problémov.Potom som foliu dala dole a cesto na papieri som dala do plechu.Na toto som dala sneh,ale nie až po okraj,lebo ako píše pani Zita, tak sneh sa pri pečení zlieva a takto sa to vyrovná.A pláty sa pečú každý zvlášť.

  • Lenka Šípková | 21. 9. 2008 19:15

    Já jsem dala těsto na pečící papír, měla jsem 3x naměřený stejně. Synovi to moc chutnalo, odležet jsme nechali asi hodinku, do druhého dne už nezbude určitě nic.

  • Wanda Kluzová | 20. 9. 2008 09:17

    Děkuji za vysvětlení p. Jarmile, ještě prosím - má se to tedy péct na obráceném plechu, jak tady psala p.Zitka a každý plát zvlášť - pochopila jsem správně? Ráda bych to vyzkoušela, ale jsem dost nechápavá :-( Možná by pomohlo foto...:-)

  • Jarmila Vaľová | 19. 9. 2008 20:15

    Vopred sa ospravedlňujem,že som skôr nereagovala na všetky dotazy,ale bola som mimo netu a tak by som to teraz chcela napraviť.Niesom autorka receptu,dostala som ho.Ten puding toje to mlieko s múkou je to vlastne kaša.Pláty si rozdelím na tri rovnaké časti,a to tak,že celé cesto odvážim a vydelím troma.Tým pádom sú všetky pláty rovnako hrubé.Cesto sa vaľká na klasickom plechu,ten môj má rozmery 37x27,a vaľká sa preto na obrátenom plechu,lebo sa sním ľahšie pracuje ako ked by sa vaľkalo vo vnútri plechu.Orechami sa sypú všetky pláty rovnomerne a ako pozerám asi som to v recepte zabudla uviesť.Musím požiadať o opravu.Dakujem pani Zitke za pomoc.

  • Ivana Přikrylová | 19. 9. 2008 18:50

    Taky hledám marně v ingrediencích pudink, který je pak až v postupu, prosila bych dopřesnit

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 14:26

    Všechny pláty jsou s bílkovou vrstvou posypané ořechy, maže se dobře a pečou se obráceně, protože by šly z plechu špatně vyndat. Krém se maže na dva pláty.

  • Olga Zehnalová | 19. 9. 2008 14:03

    Pani Hanka, nemusíte sa ospravedlňovať, ja tiež tomu akosi nerozumiem a teda pečiem dosť často.Ja rozumiem tomu tak, že sneh sa rozotrie na každý plát a tak sa upečú všetky tri pláty, len neviem kde sa dajú tie orechy, či sa zamiešajú do snehu alebo sa posype nimi len jeden plá t, ktorý sa dá navrch. Prosím opomoc, lebo zákusok vypadá dobrý.

  • Hana Štricková | 19. 9. 2008 13:29

    Hrozně se omlouvám za nechápavost nebo spíš nezkušenost ale: proč se pláty pečou na opačné straně plechu? A pochopila jsem správně že posypaný ořechy je jen jeden plát, který dáme navrch? Zajímalo by mě, jak dobře se krém na upečený plát se sněhem maže. Děkuji a mějte prosím se mnou trpělivost:-)

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:46

    Ještě dodám, že peču na 180st. cca 18-20 min. Záleží na troubě, nemažte ten bílkový krém až do krajů, má tendenci při pečení "sjet" dolů. To těsto je něco jako linecké. Tak snad jsem vám trochu poradila. :D

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:33

    Náplň dělám tuto :500ml mléka,, 5PL polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 100g krupice cukr,250g másla . Z mléka mouky a cukru uvařím hustou kaši a nechám vychladnout, pak spojit s máslem, rozdělit na polovinu, pomažu 2 pláty a třetí se posadí nahoru těmi ořechy.

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:25

    Těsto se vyválí normálně, ale peče se na obráceném pomaštěném plechu.

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:22

    Miroslavo, tento moučník dělám, je dobrý. Ořechy se nasypou na sníh, nemíchat do sněhu.

  • Miroslava Severová | 19. 9. 2008 08:42

    Ty ořechy předpokládám přijdou do ušlehaného sněhu a zapečou se také.

  • Hana Štricková | 19. 9. 2008 07:40

    Ráda bych zkusila ale mám pár dotazů: 1.lze použít klasický pudinkový prášek místo mouky? 2.Jak silné mají být pláty těsta - resp. na jak velkých pleších (no to je slovo) pečete. 3.Předpokládám, že na opačné straně plechu těsto válíte proto, aby byl plát patřičných rozměrů.Děkuji za odpovědi.:-)

  • Wanda Kluzová | 18. 9. 2008 19:24

    Nepochopila jsem, proč mám vyválet těsto na obráceném plechu - to aby vznikla jakási vanička? a co s ním pak - mám ho pést už normálně? A pudink - to je myšleno ten půllitr mléka s 5 lžicemi mouky,...? Děkuji

  • lenka galvasová | 17. 9. 2008 20:24

    Škoda,že není přidán obrázek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

103
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
67
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
66
Klasické lečo
Klasické lečo
65
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Řezané ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact