• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řezané ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Řezané ořechy

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezané ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rostlinný tuk
    • 600
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 6
      ks žloutek
    • 4
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 1
      l mléko
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g cukr krystal
    • 250
      g rostlinný tuk
  • Sníh
    • 6
      ks bílek
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      hrst nasekané ořechy 3-4

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladu. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Vymícháme tuk a postupně přidáme pudink. Těsto propracujeme a rozdělíme na tři stejné části. Vyválíme na obráceném plechu.
2
Z bílů a cukru vyšleháme tuhý sníh a také jej rozdělíme na tři části. Rovnoměrně ho rozetřeme na přichystané pláty, posypeme sekanými ořechy a upečeme při 180 °C 18 minut. Náplň rozetřeme na dvě části a třetím přiložíme. Necháme odstát do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Nadýchaný perník s ořechy a citrónovou polevou

Nadýchaný perník s ořechy a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila Vaľová | 22. 9. 2008 20:58

    Wanda,práve v sobotu som piekla tento koláč a vyskúšala som to takto:papier na pečenie som si vystrihla presne podľa dna plechu a na tomto papieri som vyvaľkla odvážené cesto,a to tak,že som ho prikryla potravinovou foliou.Cesto sa nelepilo a mohla som si ho vaľkať bez problémov.Potom som foliu dala dole a cesto na papieri som dala do plechu.Na toto som dala sneh,ale nie až po okraj,lebo ako píše pani Zita, tak sneh sa pri pečení zlieva a takto sa to vyrovná.A pláty sa pečú každý zvlášť.

  • Lenka Šípková | 21. 9. 2008 19:15

    Já jsem dala těsto na pečící papír, měla jsem 3x naměřený stejně. Synovi to moc chutnalo, odležet jsme nechali asi hodinku, do druhého dne už nezbude určitě nic.

  • Wanda Kluzová | 20. 9. 2008 09:17

    Děkuji za vysvětlení p. Jarmile, ještě prosím - má se to tedy péct na obráceném plechu, jak tady psala p.Zitka a každý plát zvlášť - pochopila jsem správně? Ráda bych to vyzkoušela, ale jsem dost nechápavá :-( Možná by pomohlo foto...:-)

  • Jarmila Vaľová | 19. 9. 2008 20:15

    Vopred sa ospravedlňujem,že som skôr nereagovala na všetky dotazy,ale bola som mimo netu a tak by som to teraz chcela napraviť.Niesom autorka receptu,dostala som ho.Ten puding toje to mlieko s múkou je to vlastne kaša.Pláty si rozdelím na tri rovnaké časti,a to tak,že celé cesto odvážim a vydelím troma.Tým pádom sú všetky pláty rovnako hrubé.Cesto sa vaľká na klasickom plechu,ten môj má rozmery 37x27,a vaľká sa preto na obrátenom plechu,lebo sa sním ľahšie pracuje ako ked by sa vaľkalo vo vnútri plechu.Orechami sa sypú všetky pláty rovnomerne a ako pozerám asi som to v recepte zabudla uviesť.Musím požiadať o opravu.Dakujem pani Zitke za pomoc.

  • Ivana Přikrylová | 19. 9. 2008 18:50

    Taky hledám marně v ingrediencích pudink, který je pak až v postupu, prosila bych dopřesnit

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 14:26

    Všechny pláty jsou s bílkovou vrstvou posypané ořechy, maže se dobře a pečou se obráceně, protože by šly z plechu špatně vyndat. Krém se maže na dva pláty.

  • Olga Zehnalová | 19. 9. 2008 14:03

    Pani Hanka, nemusíte sa ospravedlňovať, ja tiež tomu akosi nerozumiem a teda pečiem dosť často.Ja rozumiem tomu tak, že sneh sa rozotrie na každý plát a tak sa upečú všetky tri pláty, len neviem kde sa dajú tie orechy, či sa zamiešajú do snehu alebo sa posype nimi len jeden plá t, ktorý sa dá navrch. Prosím opomoc, lebo zákusok vypadá dobrý.

  • Hana Štricková | 19. 9. 2008 13:29

    Hrozně se omlouvám za nechápavost nebo spíš nezkušenost ale: proč se pláty pečou na opačné straně plechu? A pochopila jsem správně že posypaný ořechy je jen jeden plát, který dáme navrch? Zajímalo by mě, jak dobře se krém na upečený plát se sněhem maže. Děkuji a mějte prosím se mnou trpělivost:-)

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:46

    Ještě dodám, že peču na 180st. cca 18-20 min. Záleží na troubě, nemažte ten bílkový krém až do krajů, má tendenci při pečení "sjet" dolů. To těsto je něco jako linecké. Tak snad jsem vám trochu poradila. :D

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:33

    Náplň dělám tuto :500ml mléka,, 5PL polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 100g krupice cukr,250g másla . Z mléka mouky a cukru uvařím hustou kaši a nechám vychladnout, pak spojit s máslem, rozdělit na polovinu, pomažu 2 pláty a třetí se posadí nahoru těmi ořechy.

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:25

    Těsto se vyválí normálně, ale peče se na obráceném pomaštěném plechu.

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:22

    Miroslavo, tento moučník dělám, je dobrý. Ořechy se nasypou na sníh, nemíchat do sněhu.

  • Miroslava Severová | 19. 9. 2008 08:42

    Ty ořechy předpokládám přijdou do ušlehaného sněhu a zapečou se také.

  • Hana Štricková | 19. 9. 2008 07:40

    Ráda bych zkusila ale mám pár dotazů: 1.lze použít klasický pudinkový prášek místo mouky? 2.Jak silné mají být pláty těsta - resp. na jak velkých pleších (no to je slovo) pečete. 3.Předpokládám, že na opačné straně plechu těsto válíte proto, aby byl plát patřičných rozměrů.Děkuji za odpovědi.:-)

  • Wanda Kluzová | 18. 9. 2008 19:24

    Nepochopila jsem, proč mám vyválet těsto na obráceném plechu - to aby vznikla jakási vanička? a co s ním pak - mám ho pést už normálně? A pudink - to je myšleno ten půllitr mléka s 5 lžicemi mouky,...? Děkuji

  • lenka galvasová | 17. 9. 2008 20:24

    Škoda,že není přidán obrázek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

40
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
38
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží
36
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
36
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Řezané ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact