• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řez obližprst
Napište svůj komentář k receptu

Řez obližprst

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řez obližprst
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Placka
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • tuk (Na plech)
  • Krém
    • 5
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
  • nová ..
    • 5
      ks bílek
  • Krém 2
    • 5
      ks bílek
    • 300
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný plech, vložíme do trouby a upečeme.
2
Žloutky ušleháme s mlékem, moukou, cukrem nad párou do zhoustnutí, pak vychladlé utřeme s máslem. Bílky ušleháme nad párou s cukrem do hustého nadýchaného sněhu.
3
Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém, na něj ještě natřeme vrstvu sněhu a polijeme čokoládovou polevou, posypeme strouhanými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 18. 4. 2016 14:48

    Řez je výborný, ovšem, zdá se mi trochu drahý. Postačily by dvě vejce, myslím a méně cukru do těsta i do sněhu. Ale jinak, fakt OBLIŽOPRSTOVÝ. Moc ňamka!

  • zdaranka | 22. 2. 2015 15:57

    jak dlouho šleháte sníh nad parou aby byl tak krásně táhlý? bějak se mi zdrcl :(

  • Po3 | 27. 8. 2014 17:59

    Ale těch vajec! :-X

  • MADE | 15. 7. 2013 13:48

    Tyto řezy peču již několik let , pod názvem Florida řezy. Teď jsem je dělala na oslavu narozenin. A zase sklidily velký úspěch.

  • KV
    KV | 29. 1. 2013 20:56

    Skvělý moučník, nechala jsem se inspirovat příspěvky a krém uvařila jako Pavlinka a navrch ušlehala šlehačku podle některých ostatních příspěvků. Jen jsem nedala ztužovač, ale na zahuštění používám přiměřené množství pudingu bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera, tentokrát čokoládového. Šlehačka dobře drží a má lehce čokoládovou příchuť. Všichni chválili!

  • Pavlinka | 8. 3. 2012 12:12

    Řez opravdu vynikající, všem velice chutnal a během dne se po něm i zaprášilo. Dávám za 1 a zařazuji mezi své TOP ;-) Jen jsem žloutkový krém dělala trochu jinak ... 500ml mléka + 5žloutků + 4lžíce hladké mouky jsem uvařila v hustou kaši jako pudink a po vychladnutí jsem do něj zašlehala 200gr másla a 150gr moučkového cukru ... Povedl se napoprvé a hlavně ho bylo dostatek :-) A nápad se šlehačkou není vůbec špatný. Příště vyzkouším i tuhle variantu !!! ;-)

  • Veronika | 29. 6. 2011 07:51

    výborné <3 <3 <3 <3 Lepší jsou teda druhý den ale rodince trvalo dvě hodiny a plech byl prázdný :-) Určitě je uděláme na svatbu <3 <3

  • Anonymous | 9. 6. 2011 21:03

    mě to vůbec nechutnal, doufám ze příště vymysliš něco lepšího

  • Barča | 11. 3. 2011 20:24

    Zdravim, mohla byste mi prosim na mail Barusenkaaaa.V@seznam.cz napsat, kolikaprocentrni slehacku jste davala a jestli jste tam dala i cukr do te slehacky??? Dekuju moooooooc

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 07:55

    O:-) Simčo,naprav ten paskvil :-( alespoň do komentáře O:-) ,koukám,že jsi už dělala....,dík. nová.. 5ks Bílek :-\ =-O

  • Ester Potrusilova | 5. 2. 2010 07:02

    Tak nám to trvalo doslova pár hodin, než zůstal plech bez byť sebemenšího drobečku. Neskutečně lahodná záležitost. Nechala jsem se svést jednou úpravou v komentářích a místo sněhu (který jsem zase naplácala na hraběnčiny řezy, a bylo to výborné) jsem krém č. 2 udělala ze šlehaček, takže vlastně hodnotím trochu jiný recept. Ale můj výsledek byl famózní, vůbec nechápu, jak je možné, že tyto řezy nevládnou žebříčku TOP 10!!! Každopádně, těsto úžasné - žádné nafouklé bubliny ve středu a opadlé okraje, žloutkový krém bomba - jedinou chybu měl, není ho zas až tak moc, možná příště zkusím verzi z dvojí dávky a bez krému č. 2 (jo! a krém č. 1 jsem si přisladila...), no a šlehačky na závěr - klasika. Všechno dohromady prostě geniální výsledek. Manžel tvrdí, že to předčilo jeho vlastní TOP 3 (medovník, žloutkové věnečky, hraběnčiny řezy). Bravo autorce! Hodnotím 1 a doufám, že brzy povedou tyto řezy žebříček! Jsou nejlepší.

  • Michaela Linhartová | 27. 8. 2009 19:01

    Tento recept tad je pod Florida řezy.

  • Táňa Miňová | 25. 9. 2007 22:22

    Moc dobrý,výborný, mooooc mi to chutná

  • Radka K. | 25. 9. 2007 10:06

    Vynikající! Pekla jsem v sobotu na oslavu, řezy měly úspěch. Jen mi mírně povolil sníh. Může mi někdo poradit, jak přesně připravit sníh v páře? Pro anonyma: pekla jsem na velkém plechu, a bylo těsto akorát.

  • Anonym | 19. 9. 2007 09:49

    Prosím na jak velký plech?

  • Petra Bukovská | 18. 9. 2007 19:58

    Všem doporučuji, znám je již 15 let a dělávám je ke slavnostním příležitostem. Vždy se sní jako první. Za 1.

  • Iva Kvasniaková | 18. 9. 2007 17:48

    Skvělý recept a se šlehačkou fakt dobrý. Dávám za 1.

  • Hana Rožníčková | 4. 3. 2007 17:55

    Tak dnes jsem upekla, znám je už delší dobu a opět nezklamaly. Dávám za 1.

  • Bohumila Schulzová | 14. 12. 2005 09:48

    Já jsem vyměnila sníh za šlehačku a je to ještě lepší.Tři šlehačky se ztužovačema našlehat a potřít.Zkuste opravdu dobrý nápad.

  • Andrea Manová | 23. 4. 2005 17:55

    Dělala jsem ho již po několikáté a vždy jsem slavila velký úspěch.Zvláště děti ho milují.Krém č.1 se dá též uvařit na sporáku a potom vyšlehat a postupně jej přidat do másla.Mám to vyzkoušené.

  • janca | 14. 2. 2005 17:51

    Vynikajúci, sladucký, jednoducho super!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

66
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
33
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
32
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
24
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
24
Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Mrazivé přiznání Suchánkovy dcery Bereniky: Před svatbou si nahmatala bulku!

Mrazivé přiznání Suchánkovy dcery Bereniky: Před svatbou si nahmatala bulku!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Řepová omáčka
Řepová omáčka
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
Řepová pomazánka s brynzou
Řepová pomazánka s brynzou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řezy Balaton
Řezy Balaton
  • Recepty.cz
  • Řez obližprst
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact