• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Řez obližprst
Napište svůj komentář k receptu

Řez obližprst

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řez obližprst
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Placka
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • tuk (Na plech)
  • Krém
    • 5
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
  • nová ..
    • 5
      ks bílek
  • Krém 2
    • 5
      ks bílek
    • 300
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný plech, vložíme do trouby a upečeme.
2
Žloutky ušleháme s mlékem, moukou, cukrem nad párou do zhoustnutí, pak vychladlé utřeme s máslem. Bílky ušleháme nad párou s cukrem do hustého nadýchaného sněhu.
3
Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém, na něj ještě natřeme vrstvu sněhu a polijeme čokoládovou polevou, posypeme strouhanými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 18. 4. 2016 14:48

    Řez je výborný, ovšem, zdá se mi trochu drahý. Postačily by dvě vejce, myslím a méně cukru do těsta i do sněhu. Ale jinak, fakt OBLIŽOPRSTOVÝ. Moc ňamka!

  • zdaranka | 22. 2. 2015 15:57

    jak dlouho šleháte sníh nad parou aby byl tak krásně táhlý? bějak se mi zdrcl :(

  • Po3 | 27. 8. 2014 17:59

    Ale těch vajec! :-X

  • MADE | 15. 7. 2013 13:48

    Tyto řezy peču již několik let , pod názvem Florida řezy. Teď jsem je dělala na oslavu narozenin. A zase sklidily velký úspěch.

  • KV
    KV | 29. 1. 2013 20:56

    Skvělý moučník, nechala jsem se inspirovat příspěvky a krém uvařila jako Pavlinka a navrch ušlehala šlehačku podle některých ostatních příspěvků. Jen jsem nedala ztužovač, ale na zahuštění používám přiměřené množství pudingu bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera, tentokrát čokoládového. Šlehačka dobře drží a má lehce čokoládovou příchuť. Všichni chválili!

  • Pavlinka | 8. 3. 2012 12:12

    Řez opravdu vynikající, všem velice chutnal a během dne se po něm i zaprášilo. Dávám za 1 a zařazuji mezi své TOP ;-) Jen jsem žloutkový krém dělala trochu jinak ... 500ml mléka + 5žloutků + 4lžíce hladké mouky jsem uvařila v hustou kaši jako pudink a po vychladnutí jsem do něj zašlehala 200gr másla a 150gr moučkového cukru ... Povedl se napoprvé a hlavně ho bylo dostatek :-) A nápad se šlehačkou není vůbec špatný. Příště vyzkouším i tuhle variantu !!! ;-)

  • Veronika | 29. 6. 2011 07:51

    výborné <3 <3 <3 <3 Lepší jsou teda druhý den ale rodince trvalo dvě hodiny a plech byl prázdný :-) Určitě je uděláme na svatbu <3 <3

  • Anonymous | 9. 6. 2011 21:03

    mě to vůbec nechutnal, doufám ze příště vymysliš něco lepšího

  • Barča | 11. 3. 2011 20:24

    Zdravim, mohla byste mi prosim na mail Barusenkaaaa.V@seznam.cz napsat, kolikaprocentrni slehacku jste davala a jestli jste tam dala i cukr do te slehacky??? Dekuju moooooooc

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 07:55

    O:-) Simčo,naprav ten paskvil :-( alespoň do komentáře O:-) ,koukám,že jsi už dělala....,dík. nová.. 5ks Bílek :-\ =-O

  • Ester Potrusilova | 5. 2. 2010 07:02

    Tak nám to trvalo doslova pár hodin, než zůstal plech bez byť sebemenšího drobečku. Neskutečně lahodná záležitost. Nechala jsem se svést jednou úpravou v komentářích a místo sněhu (který jsem zase naplácala na hraběnčiny řezy, a bylo to výborné) jsem krém č. 2 udělala ze šlehaček, takže vlastně hodnotím trochu jiný recept. Ale můj výsledek byl famózní, vůbec nechápu, jak je možné, že tyto řezy nevládnou žebříčku TOP 10!!! Každopádně, těsto úžasné - žádné nafouklé bubliny ve středu a opadlé okraje, žloutkový krém bomba - jedinou chybu měl, není ho zas až tak moc, možná příště zkusím verzi z dvojí dávky a bez krému č. 2 (jo! a krém č. 1 jsem si přisladila...), no a šlehačky na závěr - klasika. Všechno dohromady prostě geniální výsledek. Manžel tvrdí, že to předčilo jeho vlastní TOP 3 (medovník, žloutkové věnečky, hraběnčiny řezy). Bravo autorce! Hodnotím 1 a doufám, že brzy povedou tyto řezy žebříček! Jsou nejlepší.

  • Michaela Linhartová | 27. 8. 2009 19:01

    Tento recept tad je pod Florida řezy.

  • Táňa Miňová | 25. 9. 2007 22:22

    Moc dobrý,výborný, mooooc mi to chutná

  • Radka K. | 25. 9. 2007 10:06

    Vynikající! Pekla jsem v sobotu na oslavu, řezy měly úspěch. Jen mi mírně povolil sníh. Může mi někdo poradit, jak přesně připravit sníh v páře? Pro anonyma: pekla jsem na velkém plechu, a bylo těsto akorát.

  • Anonym | 19. 9. 2007 09:49

    Prosím na jak velký plech?

  • Petra Bukovská | 18. 9. 2007 19:58

    Všem doporučuji, znám je již 15 let a dělávám je ke slavnostním příležitostem. Vždy se sní jako první. Za 1.

  • Iva Kvasniaková | 18. 9. 2007 17:48

    Skvělý recept a se šlehačkou fakt dobrý. Dávám za 1.

  • Hana Rožníčková | 4. 3. 2007 17:55

    Tak dnes jsem upekla, znám je už delší dobu a opět nezklamaly. Dávám za 1.

  • Bohumila Schulzová | 14. 12. 2005 09:48

    Já jsem vyměnila sníh za šlehačku a je to ještě lepší.Tři šlehačky se ztužovačema našlehat a potřít.Zkuste opravdu dobrý nápad.

  • Andrea Manová | 23. 4. 2005 17:55

    Dělala jsem ho již po několikáté a vždy jsem slavila velký úspěch.Zvláště děti ho milují.Krém č.1 se dá též uvařit na sporáku a potom vyšlehat a postupně jej přidat do másla.Mám to vyzkoušené.

  • janca | 14. 2. 2005 17:51

    Vynikajúci, sladucký, jednoducho super!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

88
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Játrová omáčka -…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gottová pláče pro Bartošku (†78): Herce a zpěváka rozdělil drsný spor a spojila nemoc

Gottová pláče pro Bartošku (†78): Herce a zpěváka rozdělil drsný spor a spojila nemoc

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Řepová omáčka
Řepová omáčka
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
Řepová pomazánka s brynzou
Řepová pomazánka s brynzou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řezy Balaton
Řezy Balaton
  • Recepty.cz
  • Řez obližprst
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact