• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Reveňové řezy s piškotem
Napište svůj komentář k receptu

Reveňové řezy s piškotem

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Reveňové řezy s piškotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Křehké těsto:
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 120
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • 2
      lžíce mléko
  • Náplň:
    • 700
      g rebarbora očištěné a na kousky nakrájené
    • 150
      g moučkový cukr
    • skořice
  • Piškotové těsto:
    • 4
      vejce
    • sůl
    • 120
      g cukr krupice
    • vanilkový cukr trochu
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžíce voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na křehké těsto zpracujeme a válečkem přeneseme na vymazaný plech s okrajem. Rozložíme na něj reveň, rovnoměrně posypeme moučkovým cukrem a skořicí a dáme do předehřáté trouby (asi 180 °C) zapéci.
2
Hned si začneme připravovat piškotové těsto: oddělíme bílky a žloutky, bílky se špetkou soli a vodou našleháme do tuhého sněhu. Postupně zašleháme cukr, žloutky a opatrně vmícháme mouku s práškem a olej.
3
Když okraje koláče v troubě zrůžoví, rozestřeme na něj piškotové těsto a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Nanukové řezy

Nanukové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 20. 6. 2009 15:31

    Řezy jsem dělala přesně podle receptu. Jsou výborné. Díky za recept.Ivana

  • Šárka Golíková | 18. 6. 2007 20:52

    Já tento koláč peču již několik let a opravdu chutná všem,co hojedli a komu jsem dala recept

  • Jana Zahourova | 18. 6. 2007 11:03

    Jedním slovem 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

180
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
40
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…
22
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
21
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Reveňové řezy s piškotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact