• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Reveňové řezy s piškotem
Napište svůj komentář k receptu

Reveňové řezy s piškotem

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Reveňové řezy s piškotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Křehké těsto:
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 120
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • 2
      lžíce mléko
  • Náplň:
    • 700
      g rebarbora očištěné a na kousky nakrájené
    • 150
      g moučkový cukr
    • skořice
  • Piškotové těsto:
    • 4
      vejce
    • sůl
    • 120
      g cukr krupice
    • vanilkový cukr trochu
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžíce voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na křehké těsto zpracujeme a válečkem přeneseme na vymazaný plech s okrajem. Rozložíme na něj reveň, rovnoměrně posypeme moučkovým cukrem a skořicí a dáme do předehřáté trouby (asi 180 °C) zapéci.
2
Hned si začneme připravovat piškotové těsto: oddělíme bílky a žloutky, bílky se špetkou soli a vodou našleháme do tuhého sněhu. Postupně zašleháme cukr, žloutky a opatrně vmícháme mouku s práškem a olej.
3
Když okraje koláče v troubě zrůžoví, rozestřeme na něj piškotové těsto a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 20. 6. 2009 15:31

    Řezy jsem dělala přesně podle receptu. Jsou výborné. Díky za recept.Ivana

  • Šárka Golíková | 18. 6. 2007 20:52

    Já tento koláč peču již několik let a opravdu chutná všem,co hojedli a komu jsem dala recept

  • Jana Zahourova | 18. 6. 2007 11:03

    Jedním slovem 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
39
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
26
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Reveňové řezy s piškotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact