• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Napište svůj komentář k receptu

Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pochoutka pro všechny milovníky hub - to jsou žampiony restované na bílém víně spolu se slaninou, cibulí a česnekem. Nejlepší jsou se šťouchanými bramborami vylepšenými o kadeřávek.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g uzená slanina
    • 300
      g žampiony
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 100
      ml bílé víno
    • 4
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na šťouchané brambory:
    • 800
      g brambory varný typ B nebo C
    • 200
      g kadeřávek
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém hrnci mezitím přiveďte k varu osolenou vodu. Kadeřávek rozdělte na jednotlivé listy a na 2 minuty je do ní vložte, pak je prudce zchlaďte v ledové vodě.
2
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, slaninu na drobné kostičky. Větší žampiony rozřízněte napůl a menší nechte v celku. Rozpalte hlubokou pánev s olejem a cibuli nechte zesklovatět. Pak přidejte česnek, slaninu, žampiony a vše ještě 4 minuty restujte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do pánve přilijte víno a nechte odpařit alkohol. Ochuťte balzamikem, cukrem, solí, pepřem a ještě 5 minut povařte. Pánev odstavte z plotny a vmíchejte máslo.
4
Uvařené brambory sceďte, rozšťouchejte společně s máslem a přidejte na kousky natrhaný kadeřávek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionové bramboráčky

Žampionové bramboráčky

Žampionové paštičky

Žampionové paštičky

Žampionový chlebíček

Žampionový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Šťouchané FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bílé víno Brambory Česnek Cibule Kadeřávek Máslo Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Třtinový cukr Uzená slanina Žampiony

Zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Zdravé jídlo do krabičky

Poslední sledované recepty

47
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
20
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
18
French toast
French toast
17
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Restované brambory s česnekem
Restované brambory s česnekem
Restované brambory-paprikové
Restované brambory-paprikové
Restované kari brambory
Restované kari brambory
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka…
Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem
Restovaný losos se šťouchanými brambory…
Reuben sendvič s červeným zelím
Reuben sendvič s červeným zelím
  • Recepty.cz
  • Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact