• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Restované brambory s petrželkou
Napište svůj komentář k receptu

Restované brambory s petrželkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Restované brambory s petrželkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g máslo
    • 1
      svazek petželka

Postup přípravy receptu

1
Oloupeme a omyjeme brambory. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme doměkka asi 25 minut. Slijeme a necháme okapat. Opereme petrželku, otrháme lístky a jemně nasekáme. Brambory orestujeme na másle, smísíme s petrželkou a rozdělíme na talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Restované brambory s česnekem

Restované brambory s česnekem

Restované brambory-paprikové

Restované brambory-paprikové

Restované brambory - zázvorové

Restované brambory - zázvorové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka horakova | 19. 5. 2009 23:23

    Nejlepsi jsou nove (tedy malinke) brambory, ktere se tedy nekraji. A jsou pekne krupave, ale kdyz se petrzelka da az do konecne faze ma to jinou chut (ale obe varianty dobre :-)), davam za 1.

  • Lucka | 26. 7. 2007 18:47

    Brambory s petrželkou dělám trochu jinak.Nejprve uvařím brambory ve slupce, po té je nakrájím na měsíčky přidám máslo a dám do trouby péct cca 10 min, nakonec přidám nakrájenou čerstvou petrželku, je lepší, když jí přidáte do konečné fáze, nevysušší se a petrželka brambory krásně ovoní.

  • KatkaR | 19. 6. 2007 12:25

    Dobrota :-)

  • Miroslava Severová | 11. 10. 2006 12:47

    Neloupané brambory, přibližně stejně velké omyji hrubou stranou houbičky, nakrájím na plátky na a vložím na gril do trouby. Gril jsem předtím nechala asi 10 minut zahřát . Brambůrky jsou hotové asi za 10-15 minut - mírně zhnědnou a naskáčou puchýřky. Mezitím v misce utřu rostl. máslo se solí , prolisovaným česnekem a rozsekanou kudrnatou petřželkou. Horké brambory nasypu do této směsi zamíchám a mňam. K tomu je dobré podmáslí nebo kefír.Petrželku mám nasekanou v krabičce v mrazáku i na zimu.

  • Veronika Rezkova | 27. 6. 2005 22:43

    se to nezda, ale je to moc dobry, na bramborach se udela krupava vrstva!Ja tedy nove brambory neloupala a pak jsem je na to restovani nakrajela na nejaky sestinky, osminky, hodi se treba k rizecku:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Petželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Domácí veka

Domácí veka

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Krémová česneková cibulačka
Krémová česneková…
13
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
12
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Restované brambory s petrželkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact