Hledáte-li tip na výtečný oběd do pracovního týdne, vyzkoušejte recept na restovanou zeleninu s kuřecím masem. Až se začne linout z pánve vůně ořechů a koření, věřte, že ke stolu přiláká nejedno gurmána.
Maso pokrájejte na kousky velikosti menšího sousta, dejte do mísy, přidejte zázvor, kurkumu, škrob, sójovou omáčku a dobře promíchejte. Nechte odležet 10 minut při pokojové teplotě nebo déle v ledničce.
Zeleninu očistěte, obojí zelí nakrouhejte na tenké nudličky.
Mrkev pomocí škrabky na zeleninu nakrouhejte na „pentle“. Pak choi pokrájejte na nudličky a rozdělte na zelenou a bílou část.
Na velké pánvi nejprve nasucho opečte ořechy, stačí pár minut, aby chytily barvu a rozvoněly se. Dejte je stranou. Do pánve nalijte dvě lžíce oleje a začněte restovat maso. Dejte ho do pánve jen tolik, aby dno nebylo zcela zaplněné. Maso restujte dozlatova, asi 2 minuty z každé strany, pak je odložte bokem.
4
Do výpeku podle potřeby přidejte trochu oleje. Nejprve orestujte obojí zelí, postačí pár minut, pak přidejte mrkev a bílou část pak choi, nakonec zelené listy pak choi, ty nechte jen zavadnout. Zeleninu promíchejte s masem, posypte nasekanými kešú ořechy a lístky čerstvého koriandru.