Tato rychlá a chutná večeře potěší nejen milovníky zdravého stravování. Bulgur smíchaný s orestovanou paprikou, cibulkou a česnekem chutná výborně. K dokonalosti pak už stačí jen jogurtový dip s kapary a olivami.
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Oloupaný česnek pokrájejte na plátky.
Na troše olivového oleje začněte restovat papriky, poté přidejte tymián, cibuli a nakonec česnek, ten by měl být na pánvi jen krátce. Zeleninu osolte a opepřete, měla by změknout, ale stále zůstat křehká. 3. Skyr promíchejte s nasekanými kapary a olivami, dochuťte ho solí, čerstvě mletým pepřem a trochou olivového oleje. Zeleninu promíchejte s bulgurem a podávejte s kaparovým dipem. Tip: Když místo skyru použijete předem namočené kešú ořechy rozmixované s trochou vody, můžete mít jídlo ve veganské verzi. Tip: Kešu ořechy do pesta namočte, budou se lépe mixovat. Ty na posypání zase na sucho opražte, jejich chuť bude intenzivnější.