• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Napište svůj komentář k receptu

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato rychlá a chutná večeře potěší nejen milovníky zdravého stravování. Bulgur smíchaný s orestovanou paprikou, cibulkou a česnekem chutná výborně. K dokonalosti pak už stačí jen jogurtový dip s kapary a olivami.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g bulgur
    • 3
      ks paprika
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      ks česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      svazek tymián
    • 300
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      hrst olivy

Postup přípravy receptu

1
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Oloupaný česnek pokrájejte na plátky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Na troše olivového oleje začněte restovat papriky, poté přidejte tymián, cibuli a nakonec česnek, ten by měl být na pánvi jen krátce. Zeleninu osolte a opepřete, měla by změknout, ale stále zůstat křehká. 3. Skyr promíchejte s nasekanými kapary a olivami, dochuťte ho solí, čerstvě mletým pepřem a trochou olivového oleje. Zeleninu promíchejte s bulgurem a podávejte s kaparovým dipem. Tip: Když místo skyru použijete předem namočené kešú ořechy rozmixované s trochou vody, můžete mít jídlo ve veganské verzi. Tip: Kešu ořechy do pesta namočte, budou se lépe mixovat. Ty na posypání zase na sucho opražte, jejich chuť bude intenzivnější.

RADA: Co s nespotřebovanou zeleninou

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové placky s červenou řepou

Bulgurové placky s červenou řepou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bulgur FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Oběd Večeře Vaření Restování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bulgur Červená cibule Česnek Kapary Olivový olej Olivy Paprika Pepř mletý Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Minipizzy

Minipizzy

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

17
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
11
Sýrová omáčka na těstoviny
Sýrová omáčka na…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s kuřecím masem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Restované brambory - zázvorové
Restované brambory - zázvorové
  • Recepty.cz
  • Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact