• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řepánky
Napište svůj komentář k receptu

Řepánky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 113
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké bochánky z kynutého těsta naplněné řepou, jsou staročeská pochoutka původem z Podkrkonoší. Jsou příjemně nasládlé, ale ne přeslazené. Můžete je servírovat pocukrované i se sladkým sirupem, ve kterém se dají namáčet.

Suroviny

12 porce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 75
      g cukr krupice
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko - 200 ml
    • 75
      g máslo změklé
    • 2
      ks žloutky + 1 vejce na potření
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
  • na náplň:
    • 1
      ks cukrová řepa - 2
    • 300
      ml mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte těsto. Droždí promíchejte s trochou vlažného mléka, přidejte lžičku cukru a 2 lžičky mouky. Nechte vzejít kvásek. Potom k němu přidejte zbylé suroviny a postupně přilévejte zbylé mléko. Rukama vypracujte měkké těsto, přikryjte utěrkou a dejte asi tak na 30-45 minut kynout. Těsto by nemělo být příliš tuhé, mělo by se malinko lepit na prst.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Náplň je možné připravit si den předem nebo po dobu kynutí těsta. Řepu si okrájejte a nakrájejte na kousky. Dejte ji vařit doměkka cca 20-30 min. Vařenou řepu nakrouhejte do mísy, posypejte mákem, cukrem, vanilkovým cukrem, pokapejte citrónovou šťávou, zalijte mlékem a vše slabě povařte. Množství mléka určete tak, aby nebyla náplň příliš řídká. Při vaření stále míchejte.
3
Z těsta si udělejte kuličky, rukou je roztáhněte na placku. Doprostřed dejte lžíci chladné náplně a zabalte. Řepánky klaďte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se navzájem nedotýkaly. Potřete je vajíčkem a pečte dozlatova ve vyhřáté troubě na 150 – 170 °C zhruba 30 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout a podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Kynuté
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Cukrová řepa Droždí Hladká mouka Mák mletý Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr žloutky

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Okurková polévka

Okurková polévka

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

427
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
292
Celerový krém
Celerový krém
226
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
200
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
138
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Ředkvičkový salát se šunkou
Ředkvičkový salát se šunkou
Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičky na smetaně
Ředkvičky na smetaně
Řepánky z bramborového těsta
Řepánky z bramborového těsta
Řepná polévka s křenem
Řepná polévka s křenem
Řepný kečup
Řepný kečup
  • Recepty.cz
  • Řepánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact