• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řepánky
Napište svůj komentář k receptu

Řepánky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 52
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké bochánky z kynutého těsta naplněné řepou, jsou staročeská pochoutka původem z Podkrkonoší. Jsou příjemně nasládlé, ale ne přeslazené. Můžete je servírovat pocukrované i se sladkým sirupem, ve kterém se dají namáčet.

Suroviny

12 porce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 75
      g cukr krupice
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko - 200 ml
    • 75
      g máslo změklé
    • 2
      ks žloutky + 1 vejce na potření
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
  • na náplň:
    • 1
      ks cukrová řepa - 2
    • 300
      ml mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte těsto. Droždí promíchejte s trochou vlažného mléka, přidejte lžičku cukru a 2 lžičky mouky. Nechte vzejít kvásek. Potom k němu přidejte zbylé suroviny a postupně přilévejte zbylé mléko. Rukama vypracujte měkké těsto, přikryjte utěrkou a dejte asi tak na 30-45 minut kynout. Těsto by nemělo být příliš tuhé, mělo by se malinko lepit na prst.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Náplň je možné připravit si den předem nebo po dobu kynutí těsta. Řepu si okrájejte a nakrájejte na kousky. Dejte ji vařit doměkka cca 20-30 min. Vařenou řepu nakrouhejte do mísy, posypejte mákem, cukrem, vanilkovým cukrem, pokapejte citrónovou šťávou, zalijte mlékem a vše slabě povařte. Množství mléka určete tak, aby nebyla náplň příliš řídká. Při vaření stále míchejte.
3
Z těsta si udělejte kuličky, rukou je roztáhněte na placku. Doprostřed dejte lžíci chladné náplně a zabalte. Řepánky klaďte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se navzájem nedotýkaly. Potřete je vajíčkem a pečte dozlatova ve vyhřáté troubě na 150 – 170 °C zhruba 30 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout a podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Kynuté
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Cukrová řepa Droždí Hladká mouka Mák mletý Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr žloutky

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Metrový koláč

Metrový koláč

Duo bábovka

Duo bábovka

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

49
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
47
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
37
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Ředkvičkový salát se šunkou
Ředkvičkový salát se šunkou
Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičky na smetaně
Ředkvičky na smetaně
Řepánky z bramborového těsta
Řepánky z bramborového těsta
Řepná polévka s křenem
Řepná polévka s křenem
Řepný kečup
Řepný kečup
  • Recepty.cz
  • Řepánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact