http://www.apetitonline.cz/recepty/5364-repanky.html
šiml je mák s tvarohem; jako řepu s mákem jsem to nikdy neslyšela
Jedna vychytávka.Řepu uvařit ve vodě,když je měkká,tak ji vyndat a vodu dál vařit.Uvaříte si sirob.Musí se to ale stále hlídat,aby se to nepřipálilo. ;-)
Řepánky nemají chybu. Mám jednu "vychytávku"! Dělám řepánky s mákem, takže řepu uvařím, nastouhám, orestuji na másle a přidám umletý v mléce uvařený a oslažený mák a nakonec ...... PEPŘ! Je to výborné. Pepře tak půl lžičky, zase nesmí hořet pusa, ale vynikající. Dobrou chuť :-[
Když není k mání cukrovka, dá se použít i vyzrálá cuketa, strouhám ji syrovou a na máslle podusím a ostatn í postup je stejný,jen nedělám buchty, ale naplněné těsto pokládám na plech jako koláče a po tírám vejcem
Milá Jitko.Jsem rád za tento recept taky jsem ho hledal a nenašel.5epánky jsou opravdu moc skvělé jídlo jak ke kafi tak i pro chut .Děkuji i za ostatní
Já řepu také uvařím vcelku,postrouhám a smíchám s mletým mákem.Už nevařímMám radost,že jsem tady našla tento recept.Příště vyzkouším s tím perníkem a kořením.
Zdravím, moc zajímavý recept => upřesněte prosím množství surovin do náplně. Předem díky ! Z kterého kraje je temnto recept ?
Anno, cukrové řepy je vždycky na podzim plno na poli. :-))))
Kde se dá sehnat cukrová řepa? To sem nikde neviděla prodávat.
Dělám řepánky s mákem, jsou moc dobré. Řepu dříve vařím, dá se pak lehčeji nastrouhat.
Řepánky jsem nikdy nepekla, ale každý rok na podzim si je kupujeme v jedné malé pekárně, jsou výborné !
Naše babičky tomu říkaly buchty se šimlem.
Řepánky jsou krajový recept, znám je a jsou opravdu vynikající. Nádivka má být maková a u nás se dělá bez koření, jen mletý mák, vařená strouhaná řepa a trocha rumu. Je to opravdu vynikající.