g
švestky
vypeckované (mohou být i mražené, kompotované) nebo jiné ovoce
75
g
tuk
máslo nebo margarín
120
g
cukr
1
balení
vanilkový cukr
1
ks
vejce
citronová kůra
strouhaná - trocha
1
špetka
sůl
250
g
hladká mouka
1
balení
prášek do pečiva
mléko
dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Máslo vyšleháme s cukrem, vejcem, vanilkovým cukrem, přidáme kůru, špetku soli, mouku s práškem a tolik mléka, abychom dostali těsto ne husté, ale takové, které je třeba rozetřít.
2
Vylejeme ho do vymazané remosky (nebo dortové formy), uhladíme a poklademe půlkami švestek. První švestky trochu prstem zatlačíme do těsta hlouběji, potom skládáme po povrchu.
3
Upečeme, upečené vyklopíme a pocukrujeme. Krájíme jako dort. V dvojnásobné dávce se tento recept dá použít i na plech.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka Křížová
|11. 7. 2008 12:24
pardon,jsou
Radka Křížová
|11. 7. 2008 12:23
tak buchta vypadala krásně,ale když jsem ji chtěla vyklopit,úplně se rozpadla a vevnitř byla mazlavá..ale ty potrhaný kousíčky sou moc dobrý:-) takže brzo zkusím repete,ale při dopíkání ji pokryju alobalem aby nebyla moc černá a dopekla se vevnitř.
Pavlína Svitáková
|25. 1. 2006 07:26
Toto musím vyzkoušet.Nemám remosku,ale zkusím na plech.Švestky můžu.Dělám hodně švestkové koláče.Náš tradiční je kynuté těsto,na to půlky švestek vnitřkem navrch a posypat umletým mákem smíchaným s cukrem.