• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
Napište svůj komentář k receptu

Redukovaný zvěřinový vývar

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Redukovaný zvěřinový vývar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      ks mrkev středně velké
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 60
      g rajský protlak
    • 5,50
      l voda
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžička pepř celý celý
    • 1
      lžíce mořská sůl hrubá
    • 0,50
      l červené víno suché

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C.
2
Na vhodný pekáč dáme kosti a přelijeme olivovým olejem, dáme do předehřáté trouby a takto pečeme za občasného obracení asi jednu hodinu. Poté vyndáme z trouby a posypeme cibulí, mrkví, řapíkatým celerem a česnekem. Přes to rozmažeme rajský protlak a vrátíme do trouby na dalších 45 minut. Poté vytáhneme a vylijeme přebytečný tuk.
3
Kosti a zeleninu přemístíme do vhodného velkého hrnce. Neočištěný pekáč si dáme stranou, ještě ji v tomto stavu použijeme. Do velkého hrnce s kostmi přidáme vodu, bobkové listy, tymián, sůl a pepř, přivedeme k varu.
4
Mezitím postavíme použitý pekáč přes dva hořáky, které nastavíme na střední plamen a přidáme víno. Za pravidelného míchání velkou vařečkou uvolníme všechny připečené kousky na dně pekáče a obsah pekáče přelijeme k ostatním ingrediencím ve velkém hrnci. Až vše začne znova vřít, stáhneme teplotu pod hrncem na malý plamen a necháme bez pokličky vařit zhruba osm hodin. Občas odstraníme pěnu.
5
Vývar pak naběračkou přeléváme přes jemné síto do jiného čistého hrnce a přivedeme k varu, teplotu stáhneme tak, aby vývar vřel mírněji, vaříme i nadále bez pokličky odhadem jednu hodinu až se tekutina zredukuje na 1,5 litru. Necháme zchladnout a dáme přes noc do ledničky. Přebytečný ztuhlý tuk odstraníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vývar se slaninou a fazolemi

Vývar se slaninou a fazolemi

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Polévky Ostatní Zvěřina Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Mořská sůl Mrkev Olivový olej Pepř celý Rajský protlak Řapíkatý celer Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact