• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
Napište svůj komentář k receptu

Redukovaný zvěřinový vývar

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Redukovaný zvěřinový vývar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      ks mrkev středně velké
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 60
      g rajský protlak
    • 5,50
      l voda
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžička pepř celý celý
    • 1
      lžíce mořská sůl hrubá
    • 0,50
      l červené víno suché

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C.
2
Na vhodný pekáč dáme kosti a přelijeme olivovým olejem, dáme do předehřáté trouby a takto pečeme za občasného obracení asi jednu hodinu. Poté vyndáme z trouby a posypeme cibulí, mrkví, řapíkatým celerem a česnekem. Přes to rozmažeme rajský protlak a vrátíme do trouby na dalších 45 minut. Poté vytáhneme a vylijeme přebytečný tuk.
3
Kosti a zeleninu přemístíme do vhodného velkého hrnce. Neočištěný pekáč si dáme stranou, ještě ji v tomto stavu použijeme. Do velkého hrnce s kostmi přidáme vodu, bobkové listy, tymián, sůl a pepř, přivedeme k varu.
4
Mezitím postavíme použitý pekáč přes dva hořáky, které nastavíme na střední plamen a přidáme víno. Za pravidelného míchání velkou vařečkou uvolníme všechny připečené kousky na dně pekáče a obsah pekáče přelijeme k ostatním ingrediencím ve velkém hrnci. Až vše začne znova vřít, stáhneme teplotu pod hrncem na malý plamen a necháme bez pokličky vařit zhruba osm hodin. Občas odstraníme pěnu.
5
Vývar pak naběračkou přeléváme přes jemné síto do jiného čistého hrnce a přivedeme k varu, teplotu stáhneme tak, aby vývar vřel mírněji, vaříme i nadále bez pokličky odhadem jednu hodinu až se tekutina zredukuje na 1,5 litru. Necháme zchladnout a dáme přes noc do ledničky. Přebytečný ztuhlý tuk odstraníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vývar se slaninou a fazolemi

Vývar se slaninou a fazolemi

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Polévky Ostatní Zvěřina Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Mořská sůl Mrkev Olivový olej Pepř celý Rajský protlak Řapíkatý celer Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Feferonový salát

Feferonový salát

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
32
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
32
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Do poroty přibyla žena!

Survivor opustil další hráč: Do poroty přibyla žena!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact