• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
Napište svůj komentář k receptu

Redukovaný zvěřinový vývar

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Redukovaný zvěřinový vývar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      ks mrkev středně velké
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 60
      g rajský protlak
    • 5,50
      l voda
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžička pepř celý celý
    • 1
      lžíce mořská sůl hrubá
    • 0,50
      l červené víno suché

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C.
2
Na vhodný pekáč dáme kosti a přelijeme olivovým olejem, dáme do předehřáté trouby a takto pečeme za občasného obracení asi jednu hodinu. Poté vyndáme z trouby a posypeme cibulí, mrkví, řapíkatým celerem a česnekem. Přes to rozmažeme rajský protlak a vrátíme do trouby na dalších 45 minut. Poté vytáhneme a vylijeme přebytečný tuk.
3
Kosti a zeleninu přemístíme do vhodného velkého hrnce. Neočištěný pekáč si dáme stranou, ještě ji v tomto stavu použijeme. Do velkého hrnce s kostmi přidáme vodu, bobkové listy, tymián, sůl a pepř, přivedeme k varu.
4
Mezitím postavíme použitý pekáč přes dva hořáky, které nastavíme na střední plamen a přidáme víno. Za pravidelného míchání velkou vařečkou uvolníme všechny připečené kousky na dně pekáče a obsah pekáče přelijeme k ostatním ingrediencím ve velkém hrnci. Až vše začne znova vřít, stáhneme teplotu pod hrncem na malý plamen a necháme bez pokličky vařit zhruba osm hodin. Občas odstraníme pěnu.
5
Vývar pak naběračkou přeléváme přes jemné síto do jiného čistého hrnce a přivedeme k varu, teplotu stáhneme tak, aby vývar vřel mírněji, vaříme i nadále bez pokličky odhadem jednu hodinu až se tekutina zredukuje na 1,5 litru. Necháme zchladnout a dáme přes noc do ledničky. Přebytečný ztuhlý tuk odstraníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vývar se slaninou a fazolemi

Vývar se slaninou a fazolemi

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Polévky Ostatní Zvěřina Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Mořská sůl Mrkev Olivový olej Pepř celý Rajský protlak Řapíkatý celer Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
29
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact