• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
Napište svůj komentář k receptu

Red velvet dort

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 46
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krémem ze smetanového sýru.

Suroviny

16 porce
  • korpus:
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 3
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek kukuřičný škrob
    • 0,50
      hrnek kakao
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 1,50
      lžička sůl
    • 4
      ks vejce velká
    • 1,50
      hrnek podmáslí
    • 1,25
      hrnek horká voda
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      lžíce vanilkový extrakt
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce potravinářské barvivo červené
  • poleva
    • 400
      g smetanový sýr
    • 0,50
      hrnek máslo pokojové teploty
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 4
      hrnek moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte tři kulaté dortové formy máslem a vysypte moukou. V míse míchejte mouku, cukr, kukuřičný škrob, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl a dobře promíchejte, dokud se všechny suché ingredience hezky nespojí.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
K suché směsi přidejte vejce, podmáslí, horkou vodu, olej, vanilkový extrakt, ocet a potravinářské barvivo. Šlehejte ručním mixérem, dokud těsto nebude krásně hladké. Připravené těsto rozdělte rovnoměrně do forem a pečte 30-35 minut, vyzkoušejte zda je dort hotový špejlí, pokud se těsto nelepí, tak troubu vypněte. Nechte vychladnout ještě 15 minut v troubě, poté vyndejte a nechejte vystydnout na mřížce.
3
Na krém si vyšlehejte máslo se smetanovým sýrem, přidejte vanilkový extrakt a postupně přidávejte moučkový cukr. Šlehejte, dokud nebude krém nadýchaný a hladký.

RADA: VIDEO, jak na domácí vanilkový extrakt

4
Krém nanášejte až na vychladlý dort, vždy dejte vrstvu dortu a naneste na ni polevu, pak přiklopte další vrstvou a zase naneste polevu. Až bude dort poskládaný, můžete polevu ještě uhladit špachtlí a nechat vychladit v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Bílý dort s překvapením

Bílý dort s překvapením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Valentýn
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr krupice Hladká mouka Horká voda Jedlá soda Kakao Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Podmáslí Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetanový sýr Sůl Vanilkový extrakt Vejce

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Jablkový páj

Jablkový páj

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
31
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
26
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Red velvet brownies
Red velvet brownies
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact