• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
Napište svůj komentář k receptu

Red velvet dort

0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 965
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krémem ze smetanového sýru.

Suroviny

12 porce
  • Korpus - Suché ingredience
    • 400
      g hladká mouka na dorty!
    • 10
      g kakao neslazené
    • 5
      g prášek do pečiva
  • Korpus - Mokré ingredience
    • 115
      g máslo změklé
    • 330
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce pokojové teploty
    • 250
      ml podmáslí
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžíce potravinářské barvivo červené
  • Krém
    • 400
      g smetanový sýr Nejlepší je Phiadelphia Cream
    • 115
      g máslo změklé
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 450
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 180°. Vymažeme máslem kulaté formy na dorty (2 x 21 cm/ 8”) a vyprášíme s kakaovým práškem (POZOR! Ne kakaem připraveným na korpus).

RADA: Tip, jak upéct dort, kterým všem vyrazíte dech!

2
Smícháme všechny suché ingredience v misce.
3
V další misce stlučeme máslo a cukr do hladka. Přidáme vejce, mícháme do hladka. K tekuté směsi přidáme olej, ocet, vanilkový extrakt, podmáslí a červené barvivo. Promícháme do hladka.
4
Přidáme suchou směs a mícháme dokud se ingredience nepropojí.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

5
Těsto nalijeme do připravených, máslem vymazaných forem a pečeme 25-30 minut na stejné úrovni. (dokud se těsto nepřestane lepit)
6
Upečený korpus necháme minimálně 10 minut vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Red velvet dort

Red velvet dort

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Podmáslí Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetanový sýr Vanilkový extrakt Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

250
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact