• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
Napište svůj komentář k receptu

Red velvet dort

0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 896
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krémem ze smetanového sýru.

Suroviny

12 porce
  • Korpus - Suché ingredience
    • 400
      g hladká mouka na dorty!
    • 10
      g kakao neslazené
    • 5
      g prášek do pečiva
  • Korpus - Mokré ingredience
    • 115
      g máslo změklé
    • 330
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce pokojové teploty
    • 250
      ml podmáslí
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžíce potravinářské barvivo červené
  • Krém
    • 400
      g smetanový sýr Nejlepší je Phiadelphia Cream
    • 115
      g máslo změklé
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 450
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 180°. Vymažeme máslem kulaté formy na dorty (2 x 21 cm/ 8”) a vyprášíme s kakaovým práškem (POZOR! Ne kakaem připraveným na korpus).

RADA: Tip, jak upéct dort, kterým všem vyrazíte dech!

2
Smícháme všechny suché ingredience v misce.
3
V další misce stlučeme máslo a cukr do hladka. Přidáme vejce, mícháme do hladka. K tekuté směsi přidáme olej, ocet, vanilkový extrakt, podmáslí a červené barvivo. Promícháme do hladka.
4
Přidáme suchou směs a mícháme dokud se ingredience nepropojí.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

5
Těsto nalijeme do připravených, máslem vymazaných forem a pečeme 25-30 minut na stejné úrovni. (dokud se těsto nepřestane lepit)
6
Upečený korpus necháme minimálně 10 minut vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Red velvet dort

Red velvet dort

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Podmáslí Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetanový sýr Vanilkový extrakt Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Kuskus salát

Kuskus salát

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

34
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
23
Domácí kečup
Domácí kečup
22
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Teniskožrout popsal detaily a přiznal komplikace

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Teniskožrout popsal detaily a přiznal komplikace

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact