potravinářské barvivo
Můžete použít jakoukoli barvu, doporučuji však červenou.
Krém
225
g
ricotta
50
g
cukr krupice
1
ks
žloutek
1
lžička
vanilkový extrakt
Postup přípravy receptu
1
Rozpustíme máslo a necháme ho lehce schladnout. Metličkou našleháme vejce a postupně vmícháváme máslo, mouku, cukr, kakao, vanilkový extrakt, ocet a sůl. Potom těsto obarvíme do požadovaného odstínu červené. Vylijeme těsto na plech vyloženého pečícím papírem.
2
Smícháme ricottu s cukrem, žloutkem a extraktem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sýrovou směs naneseme na červené těsto a vidličkou či nožem rozmázneme po těstě, abychom vytvořili mramorový efekt.
3
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25 min. Správně by na povrchu měly mít pevnou krustu, uvnitř by měly být skoro syrové. Ztuhnou díky vejcím. Před podáváním necháme schladnout.