• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Řecký špenát s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Řecký špenát s rýží

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecký špenát s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špenát
    • cibule
    • 1
      balíček rajčata
    • česnek
    • bazalka
    • pepř mletý
    • sůl
    • rýže
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a dusíme.
2
Jídlo by nemělo být příliš husté, rýže by měla v červené šťávě trochu plavat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Řecký gyros

Řecký gyros

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • camperses | 31. 12. 2015 13:27

    Děkuji moc! Přijde mi, že chutných vegetariánských receptů s rýží je poskrovnu. Určitě ukládám, budu dělat pravidelně :)

  • Hana vac. | 2. 4. 2007 22:52

    moc dobre jedna

  • Lenka Kristová | 20. 2. 2007 15:03

    Paní Oumarová, děkujeme za recept na rajčata, nemáte náhodou i recept na dobrý kečup? Kdysi jsem ho dělala a nemůžu ho najít, kromě rajčat se tam dávalo ještě něco a byl výborný.

  • Anonym | 19. 2. 2007 16:18

    Moc dobré, i když jsem rýži měla uvařenou předem.

  • Jaroslava Li | 19. 2. 2007 10:41

    Děkuji, paní Jaroslavo, letos určitě zkusím!

  • Jaroslava Oumarová | 16. 2. 2007 16:49

    Zdeňko, zkuste, v zimě do různých omáček ( na pizzu nebo do špaget ) je to výborná náhrada čerstvých rajčat. Já jsem párkrát koupila ty z Valfruty ( na doporučení časopisu Apetit ) a napadlo mne zkusit to sama. Taky mívám přebytky a taky vařím protlaky atd. :-))

  • Zdeňka | 16. 2. 2007 14:44

    Paní Jaroslavo,protože pěstujeme velké množství rajčat,dělám kečupy,protlak a pomazánku na tousty,ale zavařovat rajčata jsem ještě nezkusila.Letos to určitě podle Vás vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 2. 2007 13:46

    Milá jmenovkyně:-)), na tom nic není: oloupu zralá rajčata, větší trochu překrájím, aby se lépe srovnala do 300 ml sklenice, na jednu sklenici dám kávovou lžičku soli, uzavřu a steriluju asi 15-20 minut při 85°C. Rajčata si pustí dost tekutiny a sůl to pěkně zakonzervuje.

  • Jaroslava Li | 16. 2. 2007 12:08

    Paní Oumarová, píšete, že používáte vlastní sterilovaná rajčata. Mohla byste uveřejnit předpis, prosím?

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 13:29

    Airan, to je recept mé tchýně z Řecka, když jsme tam žili, dělala to často a poprvé jsem byla překvapená kombinací špenátu a rýže.Rýže mi málokdy zbyde,a když ano, nemám zase listový špenát :)

  • Airan | 30. 1. 2007 10:00

    Rada si to obcas udelam a musim taky uznat, ze pouzivam jiz varenou ryzi (hlavne kdyz mi zbyde:-) navic zahustuji tu smazenou cibulku jeste lzicku mouky. Ale pani autorka ma pravdu, mela by se davat nevarena a v tom pripade se musi pridat voda. Lenko, je bezva, ze jste si na ten recept vzpomnela.

  • Lenka Kristová | 29. 1. 2007 22:04

    Samozřejmě můžete tu rýži udělat zvlášť, ale pokud se dusí přímo v té směsi, získá chuť všech obsažených surovin.

  • Anonym | 29. 1. 2007 18:39

    Tak tohle mě zaujalo, lehká bašta podle mého gusta. Ale protože listový špenát je hotový hned, rajčata (i kdyby byla čerstvá) taky, zatímco rýže se dělá 15-20 minut, tu rýži udělám každopádně napřed.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 1. 2007 14:35

    Zdeno, Valfruta vyrábí sterilované výrobky z rajčat ( protlak, krájená,...) a balí je do Tetrapack krabiček. Ty výrobky jsou docela kvalitní, když mi dojdou moje sterilovaná rajčata, taky je používám:-)

  • Zdena z JM | 29. 1. 2007 13:29

    Co si máme představit pod pojmem krabička rajčat?

  • Lenka Kristová | 29. 1. 2007 13:19

    Věro, v té krabičce s rajčaty je šťáva z rajčat, ale podle potřeby je možno trochu vody dolít. V létě to dělám z celých rajčat, rozdělím je na čtvrtky a nastrouhám na struhadle na okurky až v ruce zbude jen slupka a vody je z toho dost.

  • Věra | 29. 1. 2007 09:06

    Není uvedené zda se zalévá vodou.... myslím, že rýže potřebuje ředit vodou aspoň 1:2 aby se nepřipálila ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Olivový olej Pepř mletý Rajčata Rýže Špenát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

47
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Řecký špenát s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact