červená cibule
nebo svazek mladých jarních cibulek
oregáno
snítky
Postup přípravy receptu
1
Okurku podélně rozpulte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na plátky silné zhruba 1 cm. Olivy vypeckujte. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka nebo nakrájejte nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek. Rajčata zbavená semen nakrájejte na čtvrtky. Vše dejte do mísy a opatrně promíchejte.
2
Do olivového oleje vmíchejte med a směs přidejte do mísy. Z citronu vymačkejte šťávu a podle vaší chuti ji nalijte na salát. Sýr nakrájejte na obdélníčky a přidejte do mísy. Nakonec vše osolte a opepřete podle vlastní chuti, řádně promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a dejte na chvíli do ledničky.
3
Salát je možné podávat v pita chlebu jako samostatné jídlo.