Pomeranče dobře omyjte a osušte a z jednoho nastrouhejte kůru. Z pomerančů vymačkejte šťávu. Odměřte 125 ml do těsta a zbytek dejte stranou. Polovinu mandlí umelte, druhou polovinu nahrubo nasekejte a opražte. Změklé máslo utřete se žloutky, kůrou a polovinou dávky cukru (ze 120 g) do pěny.
2
Z bílků, soli a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh. Mouku prosejte, smíchejte s krupicí, mletými mandlemi a práškem do pečiva. Do máslové pěny vmíchejte pomerančovou šťávu, sypkou směs a sníh. Těsto rozetřete na pečícím papírem vyložený plech a upečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova. Nechte vychladnout.
3
Z odložené pomerančové šťávy odměřte 60 ml, dolijte vodou do 125 ml a rozpusťte v ní 350 g cukru. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 5 minut. Během vaření přilijte likér.
4
Polevu rozetřete na koláč, posypte opraženými mandlemi, nechte zaschnout a nakrájejte na malé čtverečky.