Tento recept měl u nás obrovský úspěch, musela jsem ještě ten týden péct znova!
Přidávám ještě kypřící prášek, jenom se po něm zaprášilo, dělám ho každou chvíli. Je jednoduchý, rychlý, nemůže se nepovést i nezkušenému :)
Je opravdu jednoduchý. Na poprvý se mi zdál takovej "rozblemclej" , tak sem tam podruhé do těsta přidala špetku kypřícího prášku a byl perfektní. Mě osobně moc nechutnal, ale jinak se po něm velmi rychle zaprašilo, rodině chutná takže budu zas někdy dělat. Je to spíš jen tak ke kávě, U nás vydržel po vychladnutí ani ne hodinu :-D. A když se mi těsto potlalo, tak ho dát ne nějakou dobu do lednice, máslo ztuhne a pak to jde krásně :)
ahoj zkousel sem to píct ale nejak mi to nechutnalo ten med s tvarohem :-(
Zpočátku jsem se docela bál že koláč se neupeče, protože z toho byla patlanina a vyválet opravdu nešel :'( . Nakonec jsem do té patlaniny přidal mouku a pak jsem ji přendal na pečící papír na plech a prsaty jsem ji rozetřel. koláč sem nakonec měl tenký, ale výborný, jelikož dole byl křehký a nahoře sladký a vlhký. (pozn. Je opravdu jednoduchý) <:-)
Koláč je dobrý, jen se mi moc nezdá poměr tuku a mouky v těstě. Měla jsem ho dost řídké, tak jsem ještě přidávala mouku, cca 40-50 g, zároveň jsem přidala i špetku prášku do pečiva. Dala jsem do kulaté formy o průměru 28 cm, vyválené těsto posypala plátky mandlí a pekla na 170°C cca 35 minut. Je dobrý a křehký. Doporučuji!
Těsto se mi hodně lepilo,ale rozetřela jsem ho stěrkou do dortové formy na pečící papír.Měla jsem z toho strach,ale výsledek luxusní.... :-)
Ahoj.. Chuťově, je to naprostá bomba, ale místo dortu se mi z toho vyvedl tak 1cm tlustý koláč.. Tak to má být, nebo jsem něco zkazila?
Tak nejen že je to jednoduché, ale navíc móóóóóc dobré. Určitě budu dělat znova.
manzel chtel "neco s medem" . nasla jsem tento recept... VYBORNE!!! davam za 1 a ukladam do oblibenych !
Výborný, cenově dostupný a rychlý koláček. Dostal 1, určitě zase upeču.
Opravdu Táňo netuším, kde jste udělala chybu...snad přidat na teplotě trouby....
Středně vyhřátá trouba je asi 150-180°C.
Tak nevím kde jsem udělala chybu. Pekla jsem hodinu, protože to bylo stále neupečené. Jak vyhřátá je mírně vyhřátá trouba? Tvaroh je gumový a těsto mokré, takhle to asi vypadat nemá. O křehkosti se dá mluvit pouze na okrajích.
Moc děkuji za tento recept, o víkendu jsem vyzkoušela a dnes jsem musela upéct znovu. Je jednoduchý, rychlý a moc dobrý. Doporučuji všem milovníkům tvarohu.
Jitko je křehký...tak už to u řeckých moučníků většinou je..buď jsou hodně křehké nebo hodně sladké....:o)))
Tvaroh jsem přisladila,skořicí posypala hustě,právě jsem ochutnala a je to výborné! Jen je hodně křehký,ale asi to tak má být.
Mňam.Už mám uloženo.Skořice.....tuto kůru můžu snad ve všem:-))
Mhmm, to zní dobře. Kombinace tvaroh - med - skořice bude určitě výborná. Díky:-)