• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Řecký medový dort s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Řecký medový dort s tvarohem

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      lžíce med
    • 45
      g cukr
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Z másla, prosáté mouky, cukru a lžíce studené vody zpracujeme těsto, které rozválíme a vložíme do koláčové formy. Tvaroh smícháme s medem, přidáme rozšlehaná celá vejce a polovinu skořice (tzn. 1/2 lžičky). Směs rozetřeme na těsto a posypeme zbytkem skořice. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medový banán na grilu

Medový banán na grilu

Medový listový závin

Medový listový závin

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 29. 5. 2013 21:09

    Tento recept měl u nás obrovský úspěch, musela jsem ještě ten týden péct znova!

  • Lelelka
    Lelelka | 23. 11. 2012 17:16

    Přidávám ještě kypřící prášek, jenom se po něm zaprášilo, dělám ho každou chvíli. Je jednoduchý, rychlý, nemůže se nepovést i nezkušenému :)

  • Esleranda
    Esleranda | 27. 7. 2012 20:52

    Je opravdu jednoduchý. Na poprvý se mi zdál takovej "rozblemclej" , tak sem tam podruhé do těsta přidala špetku kypřícího prášku a byl perfektní. Mě osobně moc nechutnal, ale jinak se po něm velmi rychle zaprašilo, rodině chutná takže budu zas někdy dělat. Je to spíš jen tak ke kávě, U nás vydržel po vychladnutí ani ne hodinu :-D. A když se mi těsto potlalo, tak ho dát ne nějakou dobu do lednice, máslo ztuhne a pak to jde krásně :)

  • hudapeta | 18. 1. 2012 18:06

    ahoj zkousel sem to píct ale nejak mi to nechutnalo ten med s tvarohem :-(

  • alfonik | 15. 1. 2012 13:48

    Zpočátku jsem se docela bál že koláč se neupeče, protože z toho byla patlanina a vyválet opravdu nešel :'( . Nakonec jsem do té patlaniny přidal mouku a pak jsem ji přendal na pečící papír na plech a prsaty jsem ji rozetřel. koláč sem nakonec měl tenký, ale výborný, jelikož dole byl křehký a nahoře sladký a vlhký. (pozn. Je opravdu jednoduchý) <:-)

  • Pava | 11. 10. 2011 16:43

    Koláč je dobrý, jen se mi moc nezdá poměr tuku a mouky v těstě. Měla jsem ho dost řídké, tak jsem ještě přidávala mouku, cca 40-50 g, zároveň jsem přidala i špetku prášku do pečiva. Dala jsem do kulaté formy o průměru 28 cm, vyválené těsto posypala plátky mandlí a pekla na 170°C cca 35 minut. Je dobrý a křehký. Doporučuji!

  • Janinka 07
    Janinka 07 | 20. 8. 2011 14:50

    Těsto se mi hodně lepilo,ale rozetřela jsem ho stěrkou do dortové formy na pečící papír.Měla jsem z toho strach,ale výsledek luxusní.... :-)

  • Janinka 07
    Janinka 07 | 20. 8. 2011 12:39

    Na jak tlustý plát se má vyválet těsto?Centimetr?Děkuji

  • Zuzana Vrzalová | 28. 6. 2009 10:19

    Ahoj.. Chuťově, je to naprostá bomba, ale místo dortu se mi z toho vyvedl tak 1cm tlustý koláč.. Tak to má být, nebo jsem něco zkazila?

  • Lady | 22. 1. 2008 18:25

    Tak nejen že je to jednoduché, ale navíc móóóóóc dobré. Určitě budu dělat znova.

  • iva nemcova | 8. 12. 2007 15:46

    manzel chtel "neco s medem" . nasla jsem tento recept... VYBORNE!!! davam za 1 a ukladam do oblibenych !

  • Jamat | 2. 5. 2007 16:55

    Výborný, cenově dostupný a rychlý koláček. Dostal 1, určitě zase upeču.

  • Marsí | 9. 3. 2007 09:28

    Opravdu Táňo netuším, kde jste udělala chybu...snad přidat na teplotě trouby....

  • Jaroslava Oumarová | 7. 3. 2007 19:42

    Středně vyhřátá trouba je asi 150-180°C.

  • Táňa | 7. 3. 2007 12:20

    Tak nevím kde jsem udělala chybu. Pekla jsem hodinu, protože to bylo stále neupečené. Jak vyhřátá je mírně vyhřátá trouba? Tvaroh je gumový a těsto mokré, takhle to asi vypadat nemá. O křehkosti se dá mluvit pouze na okrajích.

  • Léňa | 5. 6. 2006 20:00

    Moc děkuji za tento recept, o víkendu jsem vyzkoušela a dnes jsem musela upéct znovu. Je jednoduchý, rychlý a moc dobrý. Doporučuji všem milovníkům tvarohu.

  • Marsí | 26. 5. 2006 11:02

    Jitko je křehký...tak už to u řeckých moučníků většinou je..buď jsou hodně křehké nebo hodně sladké....:o)))

  • jitka | 26. 5. 2006 10:25

    Tvaroh jsem přisladila,skořicí posypala hustě,právě jsem ochutnala a je to výborné! Jen je hodně křehký,ale asi to tak má být.

  • Pavlína Svitáková | 25. 5. 2006 10:05

    Mňam.Už mám uloženo.Skořice.....tuto kůru můžu snad ve všem:-))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 07:34

    Mhmm, to zní dobře. Kombinace tvaroh - med - skořice bude určitě výborná. Díky:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Med Skořice Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

69
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Dakota Johnsonová ve Varech: V tílku naostro a šátkem na hlavě jako dokonalá plachá laň

Dakota Johnsonová ve Varech: V tílku naostro a šátkem na hlavě jako dokonalá plachá laň

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Další doporučené recepty:

Řecké kuře v peřince
Řecké kuře v peřince
Řecké masové jednohubky
Řecké masové jednohubky
Řecký gyros
Řecký gyros
Řecký salát a la ENKI
Řecký salát a la ENKI
Řecký salát na toastu
Řecký salát na toastu
Řecký salát po řecku
Řecký salát po řecku
  • Recepty.cz
  • Řecký medový dort s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact