Z mléka, 100 g cukru, špetky soli, citronové kůry a krupice uvaříme hustou kaši. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny a opatrně vmícháme do vychladlé kaše, nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.
2
Z listového těsta vyválíme dva pláty. První položíme na vymazaný plech s vyšším okrajem, potřeme máslem, nalejeme krém, povrch uhladíme a přikryjeme druhým plátem. Pečeme 40 minut na 170 °C.
3
Vodu, cukr, citronovou kůru a skořici svaříme. Vychladlé řezy krájíme na trojúhelníky a pokapeme horkou polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie
|20. 7. 2007 13:09
Včera jsem to zkusila, ale musím bohužel přiznat, že očekávání předčilo realitu, není to špatné, ale není to zase nic extra. Je mi to líto, těšila jsem se na to.
Ivana B.
|20. 4. 2007 18:45
Dnes jsem zde tento recept objevila,okamžitě se do toho pustila a je vynikající.Chutná to fakt řecky.Dala jsem o něco méně cukru do krému a med do té polevy.Uvidíme,co na to manžel.
Jana Kubecová
|14. 3. 2007 14:11
výborné!!! Chutnalo celé rodině. Příště bych tam dala možná míň cukru.