• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řecké ravani
Napište svůj komentář k receptu

Řecké ravani

autor: hanina9
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké ravani
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      šálek máslo
    • 1
      šálek cukr
    • 6
      ks vejce bílky a žloutky zvlášť
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 2
      šálek dětská krupice
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 2
      šálek mléko 1-1.5
  • Sirup
    • 3
      šálek cukr
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 2
      šálek voda

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřít s 1 šálkem cukru. Za stálého míchání přidávat po jednom žloutky a pomerančovou kůru. Poté přimíchat střídavě mouku s práškem do pečiva, mléku a dětskou krupičku. Nakonec pomalu vmíchat tuhý sníh z 6 bílků. Těsto nalít na vyšší vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Péct ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Všechny suroviny na sirup svařit. Doba varu by měla být cca 5 minut. Horkým sirupem přelít ještě teplý moučník.
2
Moučník je opravdu velmi sladký (originální recept je myslím z medu a ne cukru, ale nepodařilo se mi ho zatím sehnat), takže je lepší servírovat malé kousky, můžete přidat kopeček kysané smetany a lístek máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké masové jednohubky

Řecké masové jednohubky

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 8. 3. 2008 23:15

    Čím jižnější kraje, tím sladší moučníky...a to řecké moučníky jsou ještě celkem normalni - pro nás evropany. Jinak mohu potvrdit, že množství cukru a ostatních ingrediencí odpovída přesně řeckému receptu, který znám. ;-)

  • Hanka Veselá | 7. 3. 2008 09:05

    No, tak já prostě nakrájela máslo na menší kostky (není problém použít i heru), tak 1x1 cm, opravdu ho odměřila do hrnku (250 ml), ve kterém jsem odměřovala i zbytek ingrediencí, a pak utřela s cukrem. Pokud chcete máslo rozpouštět, odměřovat, chladit a pak zpracovat, určitě můžete taky. Tak jak píšu já to jde taky, myslím, že výsledku to nijak neublížilo. Jo a celých 250g másla se mi zdá příliš. I když toho cukru opravdu není málo :-)Co se sladké chuti týče, mému muži to moc chutná, já volím variantu s kysanou smetanou...

  • Jana Remková | 5. 3. 2008 22:25

    tak to nám asi bude muset pomoct autor/ka,jak s tím máslem,když ne rozpustit,tak bych chtěla vědět gramáž,jinak bych jako měla máslo cpát do hrnku?Ale asi by to bylo celé máslo 250 g,pokud ten hrnek je 250 ml.Jana

  • cenculka | 5. 3. 2008 08:57

    no já bych máslo nerozpouštěla, když se má utřít s cukrem...

  • Jana Remková | 4. 3. 2008 20:05

    No,nejsem autorem receptu,ale jeden šálek másla je jeden hrníček asi čajový a určitě rozpustit.Jana

  • Aninka | 4. 3. 2008 12:18

    Určitě snižte množství cukru. Dělala jsem taky řecký moučník, je to hodně sladké pokud nejste zvyklí.

  • Klára Keselyova | 3. 3. 2008 22:16

    Koľko je to "jeden šálek masla"?. To treba maslo rozpustit?

  • Kamila Procházková | 3. 3. 2008 19:56

    Hanko, takovou sladkůstku určitě zkusím :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Dětská krupice Hladká mouka Máslo Mléko Pomerančová kůra Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…
12
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Řecké ravani
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact