Čím jižnější kraje, tím sladší moučníky...a to řecké moučníky jsou ještě celkem normalni - pro nás evropany. Jinak mohu potvrdit, že množství cukru a ostatních ingrediencí odpovída přesně řeckému receptu, který znám. ;-)
No, tak já prostě nakrájela máslo na menší kostky (není problém použít i heru), tak 1x1 cm, opravdu ho odměřila do hrnku (250 ml), ve kterém jsem odměřovala i zbytek ingrediencí, a pak utřela s cukrem. Pokud chcete máslo rozpouštět, odměřovat, chladit a pak zpracovat, určitě můžete taky. Tak jak píšu já to jde taky, myslím, že výsledku to nijak neublížilo. Jo a celých 250g másla se mi zdá příliš. I když toho cukru opravdu není málo :-)Co se sladké chuti týče, mému muži to moc chutná, já volím variantu s kysanou smetanou...
tak to nám asi bude muset pomoct autor/ka,jak s tím máslem,když ne rozpustit,tak bych chtěla vědět gramáž,jinak bych jako měla máslo cpát do hrnku?Ale asi by to bylo celé máslo 250 g,pokud ten hrnek je 250 ml.Jana
no já bych máslo nerozpouštěla, když se má utřít s cukrem...
No,nejsem autorem receptu,ale jeden šálek másla je jeden hrníček asi čajový a určitě rozpustit.Jana
Určitě snižte množství cukru. Dělala jsem taky řecký moučník, je to hodně sladké pokud nejste zvyklí.
Koľko je to "jeden šálek masla"?. To treba maslo rozpustit?
Hanko, takovou sladkůstku určitě zkusím :-)