• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řecké ravani
Napište svůj komentář k receptu

Řecké ravani

autor: hanina9
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké ravani
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      šálek máslo
    • 1
      šálek cukr
    • 6
      ks vejce bílky a žloutky zvlášť
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 2
      šálek dětská krupice
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 2
      šálek mléko 1-1.5
  • Sirup
    • 3
      šálek cukr
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 2
      šálek voda

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřít s 1 šálkem cukru. Za stálého míchání přidávat po jednom žloutky a pomerančovou kůru. Poté přimíchat střídavě mouku s práškem do pečiva, mléku a dětskou krupičku. Nakonec pomalu vmíchat tuhý sníh z 6 bílků. Těsto nalít na vyšší vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Péct ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Všechny suroviny na sirup svařit. Doba varu by měla být cca 5 minut. Horkým sirupem přelít ještě teplý moučník.
2
Moučník je opravdu velmi sladký (originální recept je myslím z medu a ne cukru, ale nepodařilo se mi ho zatím sehnat), takže je lepší servírovat malé kousky, můžete přidat kopeček kysané smetany a lístek máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké masové jednohubky

Řecké masové jednohubky

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 8. 3. 2008 23:15

    Čím jižnější kraje, tím sladší moučníky...a to řecké moučníky jsou ještě celkem normalni - pro nás evropany. Jinak mohu potvrdit, že množství cukru a ostatních ingrediencí odpovída přesně řeckému receptu, který znám. ;-)

  • Hanka Veselá | 7. 3. 2008 09:05

    No, tak já prostě nakrájela máslo na menší kostky (není problém použít i heru), tak 1x1 cm, opravdu ho odměřila do hrnku (250 ml), ve kterém jsem odměřovala i zbytek ingrediencí, a pak utřela s cukrem. Pokud chcete máslo rozpouštět, odměřovat, chladit a pak zpracovat, určitě můžete taky. Tak jak píšu já to jde taky, myslím, že výsledku to nijak neublížilo. Jo a celých 250g másla se mi zdá příliš. I když toho cukru opravdu není málo :-)Co se sladké chuti týče, mému muži to moc chutná, já volím variantu s kysanou smetanou...

  • Jana Remková | 5. 3. 2008 22:25

    tak to nám asi bude muset pomoct autor/ka,jak s tím máslem,když ne rozpustit,tak bych chtěla vědět gramáž,jinak bych jako měla máslo cpát do hrnku?Ale asi by to bylo celé máslo 250 g,pokud ten hrnek je 250 ml.Jana

  • cenculka | 5. 3. 2008 08:57

    no já bych máslo nerozpouštěla, když se má utřít s cukrem...

  • Jana Remková | 4. 3. 2008 20:05

    No,nejsem autorem receptu,ale jeden šálek másla je jeden hrníček asi čajový a určitě rozpustit.Jana

  • Aninka | 4. 3. 2008 12:18

    Určitě snižte množství cukru. Dělala jsem taky řecký moučník, je to hodně sladké pokud nejste zvyklí.

  • Klára Keselyova | 3. 3. 2008 22:16

    Koľko je to "jeden šálek masla"?. To treba maslo rozpustit?

  • Kamila Procházková | 3. 3. 2008 19:56

    Hanko, takovou sladkůstku určitě zkusím :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Dětská krupice Hladká mouka Máslo Mléko Pomerančová kůra Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Muffinky

Muffinky

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

132
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
48
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
34
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Buřty na pivu
Buřty na pivu
25
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Řecké ravani
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact