Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule a papriky. V míse smícháme 9 hrnků vody, rajský protlak, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Promícháme, nalejeme na rýži, zakápneme olivovým olejem.
2
Dáme péct. Zpočátku přikryjeme kouskem alobalu. Rýže kolem kuřátka utvoří peřinku, ze které zlaté kousky vyčuhují a chuť rýže, která nasákla chuť zeleniny a masa je skvělá. Nemíchat, péct pomalu, pokud by šťáva rychle vsákla, lze podlít osolenou vodou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr Kazik
|26. 1. 2010 20:28
jo, moc dobry, davam jedna, ...nekdy kdyz neni tolik casu, tak maso nasmidlam nudle i zeleninu, asi jako na cinu, udelam je na hluboke panvi a pak pridam hrnek vody a pul hrnku ryze a necham vyvarit vodu, ..proc varit ryzi jen ve vode
Lenka Kristová
|1. 1. 2007 13:44
Ivano, jsem ráda, že vám chutnalo.
Ivana Nedbalková
|29. 12. 2006 20:19
Tak dávám za 1.Sice jsem musela dát méně vody,protože jsem měla malý plech,ale i tak to bylo výborné.
Ivana Nedbalková
|16. 12. 2006 21:43
Tento recept mne zaujal.My jsme doma rýžoví.Určitě vyzkouším a dám vědět
Lenka Kristová
|4. 12. 2006 22:17
Zdenko,já to kuře porcuju na menší kousky nebo dávám stehýnka,kdo rád víc masa,dá víc.Ale věřte,že ta rýže je tak jedlá,že mi ji berou z pekáče i bez kuřete nebo ji chtějí přidat.Někdy chtějí jen tu rýži s kostkama balkánského sýra a šopským salátem,je dobrá i přihřátá druhý den.
marketa englicka
|4. 12. 2006 10:23
hmm tak tohle vypadá velice dobře..musím vyzkoušet!!!!
Zdena z JM
|4. 12. 2006 10:22
Kolik je to porcí? 1 kuře jsou podle mě 4 porce ale 3 hrnky rýže je minimálně pro 10 lidí.