• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecké kuře v peřince
Napište svůj komentář k receptu

Řecké kuře v peřince

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké kuře v peřince
Řecké kuře v peřince
Řecké kuře v peřince
Řecké kuře v peřince
Řecké kuře v peřince
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuřecí maso celé kuře
    • rýže
    • 3
      ks zelená paprika
    • 3
      ks cibule střední
    • 1
      plechovka rajský protlak nebo 2 krabičky rajčat
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať
    • bazalka
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule a papriky. V míse smícháme 9 hrnků vody, rajský protlak, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Promícháme, nalejeme na rýži, zakápneme olivovým olejem.
2
Dáme péct. Zpočátku přikryjeme kouskem alobalu. Rýže kolem kuřátka utvoří peřinku, ze které zlaté kousky vyčuhují a chuť rýže, která nasákla chuť zeleniny a masa je skvělá. Nemíchat, péct pomalu, pokud by šťáva rychle vsákla, lze podlít osolenou vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

Houby nakládané v oleji na koprové peřince

Houby nakládané v oleji na koprové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Kazik | 26. 1. 2010 20:28

    jo, moc dobry, davam jedna, ...nekdy kdyz neni tolik casu, tak maso nasmidlam nudle i zeleninu, asi jako na cinu, udelam je na hluboke panvi a pak pridam hrnek vody a pul hrnku ryze a necham vyvarit vodu, ..proc varit ryzi jen ve vode

  • Lenka Kristová | 1. 1. 2007 13:44

    Ivano, jsem ráda, že vám chutnalo.

  • Ivana Nedbalková | 29. 12. 2006 20:19

    Tak dávám za 1.Sice jsem musela dát méně vody,protože jsem měla malý plech,ale i tak to bylo výborné.

  • Ivana Nedbalková | 16. 12. 2006 21:43

    Tento recept mne zaujal.My jsme doma rýžoví.Určitě vyzkouším a dám vědět

  • Lenka Kristová | 4. 12. 2006 22:17

    Zdenko,já to kuře porcuju na menší kousky nebo dávám stehýnka,kdo rád víc masa,dá víc.Ale věřte,že ta rýže je tak jedlá,že mi ji berou z pekáče i bez kuřete nebo ji chtějí přidat.Někdy chtějí jen tu rýži s kostkama balkánského sýra a šopským salátem,je dobrá i přihřátá druhý den.

  • marketa englicka | 4. 12. 2006 10:23

    hmm tak tohle vypadá velice dobře..musím vyzkoušet!!!!

  • Zdena z JM | 4. 12. 2006 10:22

    Kolik je to porcí? 1 kuře jsou podle mě 4 porce ale 3 hrnky rýže je minimálně pro 10 lidí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Bazalka Cibule Kuřecí maso Pepř mletý Petrželová nať Rajský protlak Rýže Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza na plech

Pizza na plech

Jahodový likér

Jahodový likér

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Čevabčiči
Čevabčiči
16
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Řecké  papriky plněné fetou
Řecké papriky plněné fetou
Řecké biftečky z mletého masa
Řecké biftečky z mletého masa
Řecké koláčky
Řecké koláčky
Řecké masové jednohubky
Řecké masové jednohubky
Řecký gyros
Řecký gyros
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Řecké kuře v peřince
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact