Z kuřete odřízneme prsa a stehna, prsa přepůlíme, stehna rozdělíme na 2 části, odstraníme kůži a přebytečný tuk. V hrnci rozpálíme olej, přidáme opepřené části kuřete, opečeme do zlatova, přidáme prolisovaný česnek, krátce zasmahneme, vlijeme víno a přidáme rajčata, osolíme a okořeníme oreganem.
2
Necháme na mírném ohni dusit do změknutí. Přebytečná voda by se měla odpařit a zůstat jen hustá šťáva. Můžeme dochutit špetkou cukru.
3
Příloha: dušená rýže promíchaná s nasekanou zelenou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Vobroučková
|6. 5. 2009 11:31
Už jsem dělala několikrát,vždy s úspěchem,dávám 1.
HHBrutus
|5. 8. 2007 21:30
Použil jsem k přípravě remosku a k ingrediencím použil černé olivy nakrájené na kolečka a na proužky nakrájenou naloženou kapii. Jako přílohu jsem dal rýži a na talíři jí dokapal citronem. Zkuste to, mě to tak chutná.
Merkéta Fialová
|11. 2. 2006 17:12
Tak jsem, se nechala zlákat a kuře udělala. Použila jsem trochu z rad Majky abych zjemnila chuť ale maso opravdu výborné už v původním stavu.
Majka
|9. 2. 2006 01:48
Recept jsem vyzkousela - velice chvalim! Trosku jsem si to upravila: do hotove smesi jsem nakonec pridala trochu smetany, potlacila castecne kyselou chut vina. Cele jsem to pak posypane strouhanym syrem nechala troube 15 min zapect. S testovinami to byla hotova basen!
Jean Joche
|29. 12. 2005 19:02
Delikatesa:)Něco tak lahodného jsem dlouho nepožil...