koření
(Nejlepší je směs na americké brambory nebo na gyros)
olivový olej
studená voda
Trochu
sůl
Postup přípravy receptu
1
Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience vložíme do pekáče nebo větší zapékací mísy a pořádně promícháme s kořením a cca 3 lžícemi olivového oleje a poté porovnáme v pekáči tak, aby brambory byly na dně a stehýnka na vrchu.
2
Podlijeme vodou do cca 3/4 výšky brambor a pečeme zakryté asi hodinu a půl na 250 °C, až je maso zlaté a voda vypečená na výborný hustý sosík.
no můžu říct,že jsem si pochutnala 8-) a nejen já,ale i dítka...moc děkujem ;-) za jednoduchý a zase jiný způsob přípravy kuř.masa...mé poznatky: příště dám míň vody,řekla bych tak půl výšky brambor...a cibuli jsem taky přidala...
Jana Vencková
|11. 1. 2009 16:52
Bezva jídlo, právě jsme dojedli. Také jsem přidala i cibuli a šťávu z citronu a bylo to opravdu velmi dobré. Kromě toho strašně ráda dělám jídla z jednoho hrnce nebo pekáče. Určitě nedělám naposled, jen příště ještě víc okořením, aby to bylo výraznější. Děkuju za recept, dávám jedna!
Patrick Schmitt
|8. 3. 2008 23:29
Citrón, oregano a olivový olej patří k řecké kuchyni, jak k té naší vepřo-knedlo-zelo. Takže to dělávám jak tchýně paní Lenky Kristové. Směs koření si raději míchávám sám, koření na americké brambory se mi k řeckému jídlu moc nehodi. Nicméně s nesouhlasím do jisté míry s panem Tomem. Toto jídlo je sice dobré, ale taky nevidím důvod, proč by chlapi měli mít rádi jen nebo především jednoduché recepty. Čím komplikovanější recept, tím víc se do něj chci pustit a tím více mě zajímá a baví jeho příprava. Vaření určitě není ženská práce. Prostě někoho baví a druhého ne, nezávisle na pohlaví. Takže nepotvrzujme předsudky, které některé ženy možná již stejně mají. ;-)
Tom
|6. 11. 2007 14:18
Jako chlap hodnotím mimo chuti i jednoduchou přípravu s minimálním množstvím použitého nádobí ! Bezva recept, díky. Tomáš
Daniella O.
|21. 8. 2007 21:58
Tak tohle byla takova dobrota, ze temer nenachazim slov a skoro bez prace. Trochu jsem se zalekla mnozstvi pouzite vody, ale vazne se vsechna odparila a vytvoril se vynikajici husty sosik. Tento recept si ziskal v nasem domacim zebricku absolutne prvni misto. Anicko DEKUJI!!!
Lenka Kristová
|9. 8. 2007 14:47
Výborné jídlo, přidáváme i cibuli krájenou na proužky a oregano. Má řecká tchýně těsně před dopečením do pekáče vleje šťávu ze 2 citronů, ta chuť se mi nejdřív zdála zvláštní, ale v těch jižních vedrech je to osvěžující, citron prý ochlazuje.