g
mleté maso - hovězí
zadní nebo roštěnec, odvážní mohou použít jehněčí
máslo
2 oříšky
0,50
ks
cibule
0,50
hrnek
rýže
vařená
1
ks
vejce
2
stroužek
česnek
kudrnatka
snítka
olej
na smažení
paprika
na ozdobu
rajčata
na ozdobu
sůl
pepř mletý
1
špetka
oregáno
případně čubrice
Postup přípravy receptu
1
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky velikosti kulečníkové koule, které na dvou stranách zploštíme dlaní a opékáme na oleji z obou stran. Vyndáme na teplý talíř a ve výpeku krátce opečeme silnější plátky rajčat a na nudličky nakrájenou papriku, jimiž při podávání biftečky ozdobíme. Zeleninu rovněž osolíme, opepříme a případně posypeme orgánem či čubricou a zasypeme jemně nasekanou kudrnatkou.