Rozšleháme žloutky se sýrem a vlejeme do hrnce. Na malém plamínku pak metličkou vše rozšleháme, až se sýr roztaví. Za stálého míchání pak přiléváme pomalu horký vývar, přihřejeme a podáváme. Dle chuti dochutíme solí, pepřem a můžeme posypat sekanou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
olga lisáková
|10. 2. 2007 10:25
Mělo to přejít po zalití vývarem varem? Já to kvůli vejci raději chvilku povařila a z hladkého krému se mi vysráželo asi vejce a možná i sýr. Jinak chuťově moc dobré a rychlé. Díky.
Anda
|1. 2. 2007 02:02
pani Marsi jenom pro opravu ta polevka Avgolemonov prekladu vajickocitron se jmenuje juverlajka a ta uz je tu psana.
Marsí
|24. 5. 2006 14:48
Jafin...hihi..to je hezké....:o)))tohle mám od tchýně, ještě je jedna podobná s rýží a citronovou šťávou, jmenuje se Avgolemono, taky dobrá. Až budu mít zase chvilku, tak ji tady dám k dobru.
Jafin Jana Kutačová
|24. 5. 2006 14:38
Marsí,takhle dělám slepičí vývar už dlouho- a ani jsem nevěděla,že to je řecký receptík.Je móóc dobrááá.:o))