• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Řecká musaka je výtečným jídlem středomořského venkova, které si můžete snadno připravit i doma. Inspirujte se skvělým receptem časopisu F.O.O.D. a pochutnejte si na tomto masitém pokrmu ještě dnes.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g brambory typ B
    • 2
      ks lilek velký
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 750
      g mleté maso hovězí
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      ml bílé víno suché
    • 400
      g rajčata oloupaná krájená
    • 6
      ks rajčata větší
    • 50
      g máslo + na vymazání pekáče
    • 50
      g hladká mouka
    • 400
      ml mléko
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.

RADA: Krájení cibule

2
V kastrolu se silným dnem rozpalte asi 2 lžíce oleje, cibuli orestujte dosklovita, přidejte česnek, tomu postačí tak půl minuty, a pak maso. Maso důkladně rozmělněte vařečkou a orestujte ho dohněda. Ochuťte skořicí, podlijte vínem a pár minut provařte. Přidejte plechovku rajčat, osolte, opepřete, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit na mírném plameni.

RADA: Jak připravit mleté maso

3
Mezitím slijte brambory a nechte je vychladnout. Papírovou utěrkou důkladně vysušte lilky. Ve větší pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje a postupně dozlatova z obou stran. Podle potřeby přilévejte olej. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku.
4
Brambory oloupejte a spolu s rajčaty pokrájejte na kolečka.
5
Připravte bešamel. V kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte mouku a na mírnějším plameni 1–2 minuty restujte, mouka nesmí začít hnědnout. Zalijte mlékem, metličkou dobře promíchejte, aby byla směs hladká, a na mírném plameni ji alespoň 5 minut provařte. Osolte a opepřete.

RADA: Máslo bez lednice

6
Pekáč lehce vymažte máslem, naskládejte do něj vrstvu brambor, osolte je a opepřete. Poté vyskládejte vrstvu lilků, na ně na kolečka nakrájená rajčata, poté masovou směs, rajčata, lilky a nakonec brambory. Ty opět osolte a opepřete. Vše zalijte bešamelem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, povrch by měl lehce zezlátnout.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka III.

Musaka III.

Musaka se špenátem

Musaka se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Lilek Máslo Mléko Mleté maso Olivový olej Rajčata Rajčata oloupaná Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

207
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
116
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
53
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi
Treska s gratinovanou…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový srnčí hřbet
Rýžový srnčí hřbet
Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Řecká marináda na grilované maso -…
Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Řecká vegetariánská moussaka po…
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecké  papriky plněné fetou
Řecké papriky plněné fetou
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact