• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Řecká musaka je výtečným jídlem středomořského venkova, které si můžete snadno připravit i doma. Inspirujte se skvělým receptem časopisu F.O.O.D. a pochutnejte si na tomto masitém pokrmu ještě dnes.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g brambory typ B
    • 2
      ks lilek velký
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 750
      g mleté maso hovězí
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      ml bílé víno suché
    • 400
      g rajčata oloupaná krájená
    • 6
      ks rajčata větší
    • 50
      g máslo + na vymazání pekáče
    • 50
      g hladká mouka
    • 400
      ml mléko
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.

RADA: Krájení cibule

2
V kastrolu se silným dnem rozpalte asi 2 lžíce oleje, cibuli orestujte dosklovita, přidejte česnek, tomu postačí tak půl minuty, a pak maso. Maso důkladně rozmělněte vařečkou a orestujte ho dohněda. Ochuťte skořicí, podlijte vínem a pár minut provařte. Přidejte plechovku rajčat, osolte, opepřete, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit na mírném plameni.

RADA: Jak připravit mleté maso

3
Mezitím slijte brambory a nechte je vychladnout. Papírovou utěrkou důkladně vysušte lilky. Ve větší pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje a postupně dozlatova z obou stran. Podle potřeby přilévejte olej. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku.
4
Brambory oloupejte a spolu s rajčaty pokrájejte na kolečka.
5
Připravte bešamel. V kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte mouku a na mírnějším plameni 1–2 minuty restujte, mouka nesmí začít hnědnout. Zalijte mlékem, metličkou dobře promíchejte, aby byla směs hladká, a na mírném plameni ji alespoň 5 minut provařte. Osolte a opepřete.

RADA: Máslo bez lednice

6
Pekáč lehce vymažte máslem, naskládejte do něj vrstvu brambor, osolte je a opepřete. Poté vyskládejte vrstvu lilků, na ně na kolečka nakrájená rajčata, poté masovou směs, rajčata, lilky a nakonec brambory. Ty opět osolte a opepřete. Vše zalijte bešamelem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, povrch by měl lehce zezlátnout.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka III.

Musaka III.

Musaka se špenátem

Musaka se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Lilek Máslo Mléko Mleté maso Olivový olej Rajčata Rajčata oloupaná Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

177
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
52
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
52
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
42
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
38
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový srnčí hřbet
Rýžový srnčí hřbet
Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Řecká marináda na grilované maso -…
Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Řecká vegetariánská moussaka po…
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecké  papriky plněné fetou
Řecké papriky plněné fetou
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact