• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Řecká musaka je výtečným jídlem středomořského venkova, které si můžete snadno připravit i doma. Inspirujte se skvělým receptem časopisu F.O.O.D. a pochutnejte si na tomto masitém pokrmu ještě dnes.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g brambory typ B
    • 2
      ks lilek velký
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 750
      g mleté maso hovězí
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      ml bílé víno suché
    • 400
      g rajčata oloupaná krájená
    • 6
      ks rajčata větší
    • 50
      g máslo + na vymazání pekáče
    • 50
      g hladká mouka
    • 400
      ml mléko
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.

RADA: Krájení cibule

2
V kastrolu se silným dnem rozpalte asi 2 lžíce oleje, cibuli orestujte dosklovita, přidejte česnek, tomu postačí tak půl minuty, a pak maso. Maso důkladně rozmělněte vařečkou a orestujte ho dohněda. Ochuťte skořicí, podlijte vínem a pár minut provařte. Přidejte plechovku rajčat, osolte, opepřete, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit na mírném plameni.

RADA: Jak připravit mleté maso

3
Mezitím slijte brambory a nechte je vychladnout. Papírovou utěrkou důkladně vysušte lilky. Ve větší pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje a postupně dozlatova z obou stran. Podle potřeby přilévejte olej. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku.
4
Brambory oloupejte a spolu s rajčaty pokrájejte na kolečka.
5
Připravte bešamel. V kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte mouku a na mírnějším plameni 1–2 minuty restujte, mouka nesmí začít hnědnout. Zalijte mlékem, metličkou dobře promíchejte, aby byla směs hladká, a na mírném plameni ji alespoň 5 minut provařte. Osolte a opepřete.

RADA: Máslo bez lednice

6
Pekáč lehce vymažte máslem, naskládejte do něj vrstvu brambor, osolte je a opepřete. Poté vyskládejte vrstvu lilků, na ně na kolečka nakrájená rajčata, poté masovou směs, rajčata, lilky a nakonec brambory. Ty opět osolte a opepřete. Vše zalijte bešamelem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, povrch by měl lehce zezlátnout.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka III.

Musaka III.

Musaka se špenátem

Musaka se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Lilek Máslo Mléko Mleté maso Olivový olej Rajčata Rajčata oloupaná Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africké kari

Africké kari

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

109
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
48
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
34
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový srnčí hřbet
Rýžový srnčí hřbet
Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Řecká marináda na grilované maso -…
Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Řecká vegetariánská moussaka po…
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecké  papriky plněné fetou
Řecké papriky plněné fetou
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact