• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Řecká musaka je výtečným jídlem středomořského venkova, které si můžete snadno připravit i doma. Inspirujte se skvělým receptem časopisu F.O.O.D. a pochutnejte si na tomto masitém pokrmu ještě dnes.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g brambory typ B
    • 2
      ks lilek velký
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 750
      g mleté maso hovězí
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      ml bílé víno suché
    • 400
      g rajčata oloupaná krájená
    • 6
      ks rajčata větší
    • 50
      g máslo + na vymazání pekáče
    • 50
      g hladká mouka
    • 400
      ml mléko
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.

RADA: Krájení cibule

2
V kastrolu se silným dnem rozpalte asi 2 lžíce oleje, cibuli orestujte dosklovita, přidejte česnek, tomu postačí tak půl minuty, a pak maso. Maso důkladně rozmělněte vařečkou a orestujte ho dohněda. Ochuťte skořicí, podlijte vínem a pár minut provařte. Přidejte plechovku rajčat, osolte, opepřete, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit na mírném plameni.

RADA: Jak připravit mleté maso

3
Mezitím slijte brambory a nechte je vychladnout. Papírovou utěrkou důkladně vysušte lilky. Ve větší pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje a postupně dozlatova z obou stran. Podle potřeby přilévejte olej. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku.
4
Brambory oloupejte a spolu s rajčaty pokrájejte na kolečka.
5
Připravte bešamel. V kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte mouku a na mírnějším plameni 1–2 minuty restujte, mouka nesmí začít hnědnout. Zalijte mlékem, metličkou dobře promíchejte, aby byla směs hladká, a na mírném plameni ji alespoň 5 minut provařte. Osolte a opepřete.

RADA: Máslo bez lednice

6
Pekáč lehce vymažte máslem, naskládejte do něj vrstvu brambor, osolte je a opepřete. Poté vyskládejte vrstvu lilků, na ně na kolečka nakrájená rajčata, poté masovou směs, rajčata, lilky a nakonec brambory. Ty opět osolte a opepřete. Vše zalijte bešamelem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, povrch by měl lehce zezlátnout.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka III.

Musaka III.

Musaka se špenátem

Musaka se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Lilek Máslo Mléko Mleté maso Olivový olej Rajčata Rajčata oloupaná Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

48
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
43
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s…
21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový srnčí hřbet
Rýžový srnčí hřbet
Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Řecká marináda na grilované maso -…
Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Řecká vegetariánská moussaka po…
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecké  papriky plněné fetou
Řecké papriky plněné fetou
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact