• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka
Napište svůj komentář k receptu

Řecká musaka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecká musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 400
      g mleté maso
    • 200
      g sýr
    • 3
      ks vejce
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • mléko
    • 5
      ks rajčata Nebo zředěný rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme a nakrájíme na pláty, tyto osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2
Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu osmažených lilků, zasypeme vrstvou sýra, potom vrstvou ochuceného (pepřem a solí, osvědčilo se mi přidat i něco česneku) mletého masa a poklademe rajčaty (nemáme-li rajčata, polejeme zředěným protlakem).
3
Postup opakujeme do vyčerpání surovin, poslední vrstva by měly být lilky. Toto všechno zalijeme v troše mléka rozkvedlanými a osolenými vejci a v troubě upečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzu | 8. 3. 2014 22:09

    a kde prosím najdu tento recept na tradiční musaku kle paní Sary Marie?

  • Lenka | 10. 2. 2014 09:53

    No tak to je...ach jo. Jídlo to může být dobré, ale prosím nenazývejte to musakou a ještě k tomu řeckou. Řecká musaka, opravdu ta typická, kterou vám zapeče každá řecká babička je ta, kterou popisuje paní Sara Maria. Můžete mi věřit, něco jsem se jí navařila a najedla právě u jedné takové babičky co navíc pomáhala vařit do tradiční taverny. Asi by mi s nějakým peprným výrazem urazila obě ruce, kdybych jí předložila jako musaku to, co popisujete vy.

  • Jean Deary | 5. 8. 2009 09:31

    Tak nezbývá mi, než naprosto souhlasit s paní Sarou Marií. Přesně, jak popisuje, tak tak mě jí naučil dělat v Anglii můj kamarád, který byl Řek. To, co popsala paní Naďa, nemá s Musakou nic společného.

  • Sara Maria Papakonstantinou | 18. 2. 2008 18:12

    no nevim, ale musaka se dela podle me trosicku jinak. predem nakrajene lilky se napred osoli, aby pustily vodu a pak se osmazi, nebaluji se v mouce. brambory na kolecka taky usmazit, ml.maso se smazi s cibuli, troskou cesneku, raj.konzerva nebo cerstva rajcata, sul, pepr. do pekace dolubrambry, lilky, ml.maso, troska balkanu syra, zase lilky a nakonec brambory. navrch se dava ne vajicko ale besamel ochuceny vajickem, musk.oriskem, sul,pepr, syr strouhany a i feta. tu davam ja. dekuji

  • Anonym | 13. 10. 2005 11:53

    Pro pani Helenu Abouzejdovou - do musaky brambory patri:-) Zacinam postupne: brambory na kolecka, osmazena cibulka s mletym masem, lilek a rajcata na kolecka a vse jeste jednou opakuji ve stejnym poradi.Lilek predem nesmazim a vse pecu v troube podlite hrnkem vodou. Mleko, vejse, lzicka mouky a strouhany syr pridavam az tak 15 min pred dopecenim.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 13. 10. 2005 09:06

    Pani Airan,v komentarich pisete neco o bramborach,v receptu jsem je nenasla.Patri tam?

  • Dana Konrádová | 12. 10. 2005 12:52

    Děkuji za pomoc, konečně se snad zobrazí moje jméno. Povedlo se, výborné, zařadila jsem do repertoáru oblíbených jídel. Dnes se bude vařit u kolegyně:-)

  • airan | 11. 10. 2005 19:04

    Anonyme, zalezi na troube a na mnozstvi - ja pecu na 200° 15min a pak jeste 45-55 na 180°. Preji aby se povedlo.

  • Anonym | 11. 10. 2005 18:08

    Děkuji za tip na přílohu,ráno jsem se zapomněla podepsat:-). Už se peče, jenom nevím, jak dlouho se má péci a teplota?

  • airan | 11. 10. 2005 12:34

    Souhlasim s Verkou, presne tak se ji musaka, s cerstvou zeleninou a cerstvym pecivem. Vy cesi nemusite pecivo k bramborum, tak bude stacit ten salat. Dobry je k tomu jeste tarator neboli tzatziky:-))

  • Věra | 11. 10. 2005 11:33

    jako přílohu bych volila zeleninový salát nebo oblohu z čerstvé zeleniny.

  • Anonym | 11. 10. 2005 10:43

    Co se doporučuje jako příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lilek Mléko Mleté maso Rajčata Rostlinný olej Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

131
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…
18
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Řecká musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact