• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka
Napište svůj komentář k receptu

Řecká musaka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecká musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 400
      g mleté maso
    • 200
      g sýr
    • 3
      ks vejce
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • mléko
    • 5
      ks rajčata Nebo zředěný rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme a nakrájíme na pláty, tyto osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2
Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu osmažených lilků, zasypeme vrstvou sýra, potom vrstvou ochuceného (pepřem a solí, osvědčilo se mi přidat i něco česneku) mletého masa a poklademe rajčaty (nemáme-li rajčata, polejeme zředěným protlakem).
3
Postup opakujeme do vyčerpání surovin, poslední vrstva by měly být lilky. Toto všechno zalijeme v troše mléka rozkvedlanými a osolenými vejci a v troubě upečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzu | 8. 3. 2014 22:09

    a kde prosím najdu tento recept na tradiční musaku kle paní Sary Marie?

  • Lenka | 10. 2. 2014 09:53

    No tak to je...ach jo. Jídlo to může být dobré, ale prosím nenazývejte to musakou a ještě k tomu řeckou. Řecká musaka, opravdu ta typická, kterou vám zapeče každá řecká babička je ta, kterou popisuje paní Sara Maria. Můžete mi věřit, něco jsem se jí navařila a najedla právě u jedné takové babičky co navíc pomáhala vařit do tradiční taverny. Asi by mi s nějakým peprným výrazem urazila obě ruce, kdybych jí předložila jako musaku to, co popisujete vy.

  • Jean Deary | 5. 8. 2009 09:31

    Tak nezbývá mi, než naprosto souhlasit s paní Sarou Marií. Přesně, jak popisuje, tak tak mě jí naučil dělat v Anglii můj kamarád, který byl Řek. To, co popsala paní Naďa, nemá s Musakou nic společného.

  • Sara Maria Papakonstantinou | 18. 2. 2008 18:12

    no nevim, ale musaka se dela podle me trosicku jinak. predem nakrajene lilky se napred osoli, aby pustily vodu a pak se osmazi, nebaluji se v mouce. brambory na kolecka taky usmazit, ml.maso se smazi s cibuli, troskou cesneku, raj.konzerva nebo cerstva rajcata, sul, pepr. do pekace dolubrambry, lilky, ml.maso, troska balkanu syra, zase lilky a nakonec brambory. navrch se dava ne vajicko ale besamel ochuceny vajickem, musk.oriskem, sul,pepr, syr strouhany a i feta. tu davam ja. dekuji

  • Anonym | 13. 10. 2005 11:53

    Pro pani Helenu Abouzejdovou - do musaky brambory patri:-) Zacinam postupne: brambory na kolecka, osmazena cibulka s mletym masem, lilek a rajcata na kolecka a vse jeste jednou opakuji ve stejnym poradi.Lilek predem nesmazim a vse pecu v troube podlite hrnkem vodou. Mleko, vejse, lzicka mouky a strouhany syr pridavam az tak 15 min pred dopecenim.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 13. 10. 2005 09:06

    Pani Airan,v komentarich pisete neco o bramborach,v receptu jsem je nenasla.Patri tam?

  • Dana Konrádová | 12. 10. 2005 12:52

    Děkuji za pomoc, konečně se snad zobrazí moje jméno. Povedlo se, výborné, zařadila jsem do repertoáru oblíbených jídel. Dnes se bude vařit u kolegyně:-)

  • airan | 11. 10. 2005 19:04

    Anonyme, zalezi na troube a na mnozstvi - ja pecu na 200° 15min a pak jeste 45-55 na 180°. Preji aby se povedlo.

  • Anonym | 11. 10. 2005 18:08

    Děkuji za tip na přílohu,ráno jsem se zapomněla podepsat:-). Už se peče, jenom nevím, jak dlouho se má péci a teplota?

  • airan | 11. 10. 2005 12:34

    Souhlasim s Verkou, presne tak se ji musaka, s cerstvou zeleninou a cerstvym pecivem. Vy cesi nemusite pecivo k bramborum, tak bude stacit ten salat. Dobry je k tomu jeste tarator neboli tzatziky:-))

  • Věra | 11. 10. 2005 11:33

    jako přílohu bych volila zeleninový salát nebo oblohu z čerstvé zeleniny.

  • Anonym | 11. 10. 2005 10:43

    Co se doporučuje jako příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lilek Mléko Mleté maso Rajčata Rostlinný olej Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Dýňový krém

Dýňový krém

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Buchta na doma

Buchta na doma

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

119
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
32
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
29
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v…
27
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Řecká musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact