• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka
Napište svůj komentář k receptu

Řecká musaka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecká musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 400
      g mleté maso
    • 200
      g sýr
    • 3
      ks vejce
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • mléko
    • 5
      ks rajčata Nebo zředěný rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme a nakrájíme na pláty, tyto osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2
Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu osmažených lilků, zasypeme vrstvou sýra, potom vrstvou ochuceného (pepřem a solí, osvědčilo se mi přidat i něco česneku) mletého masa a poklademe rajčaty (nemáme-li rajčata, polejeme zředěným protlakem).
3
Postup opakujeme do vyčerpání surovin, poslední vrstva by měly být lilky. Toto všechno zalijeme v troše mléka rozkvedlanými a osolenými vejci a v troubě upečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzu | 8. 3. 2014 22:09

    a kde prosím najdu tento recept na tradiční musaku kle paní Sary Marie?

  • Lenka | 10. 2. 2014 09:53

    No tak to je...ach jo. Jídlo to může být dobré, ale prosím nenazývejte to musakou a ještě k tomu řeckou. Řecká musaka, opravdu ta typická, kterou vám zapeče každá řecká babička je ta, kterou popisuje paní Sara Maria. Můžete mi věřit, něco jsem se jí navařila a najedla právě u jedné takové babičky co navíc pomáhala vařit do tradiční taverny. Asi by mi s nějakým peprným výrazem urazila obě ruce, kdybych jí předložila jako musaku to, co popisujete vy.

  • Jean Deary | 5. 8. 2009 09:31

    Tak nezbývá mi, než naprosto souhlasit s paní Sarou Marií. Přesně, jak popisuje, tak tak mě jí naučil dělat v Anglii můj kamarád, který byl Řek. To, co popsala paní Naďa, nemá s Musakou nic společného.

  • Sara Maria Papakonstantinou | 18. 2. 2008 18:12

    no nevim, ale musaka se dela podle me trosicku jinak. predem nakrajene lilky se napred osoli, aby pustily vodu a pak se osmazi, nebaluji se v mouce. brambory na kolecka taky usmazit, ml.maso se smazi s cibuli, troskou cesneku, raj.konzerva nebo cerstva rajcata, sul, pepr. do pekace dolubrambry, lilky, ml.maso, troska balkanu syra, zase lilky a nakonec brambory. navrch se dava ne vajicko ale besamel ochuceny vajickem, musk.oriskem, sul,pepr, syr strouhany a i feta. tu davam ja. dekuji

  • Anonym | 13. 10. 2005 11:53

    Pro pani Helenu Abouzejdovou - do musaky brambory patri:-) Zacinam postupne: brambory na kolecka, osmazena cibulka s mletym masem, lilek a rajcata na kolecka a vse jeste jednou opakuji ve stejnym poradi.Lilek predem nesmazim a vse pecu v troube podlite hrnkem vodou. Mleko, vejse, lzicka mouky a strouhany syr pridavam az tak 15 min pred dopecenim.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 13. 10. 2005 09:06

    Pani Airan,v komentarich pisete neco o bramborach,v receptu jsem je nenasla.Patri tam?

  • Dana Konrádová | 12. 10. 2005 12:52

    Děkuji za pomoc, konečně se snad zobrazí moje jméno. Povedlo se, výborné, zařadila jsem do repertoáru oblíbených jídel. Dnes se bude vařit u kolegyně:-)

  • airan | 11. 10. 2005 19:04

    Anonyme, zalezi na troube a na mnozstvi - ja pecu na 200° 15min a pak jeste 45-55 na 180°. Preji aby se povedlo.

  • Anonym | 11. 10. 2005 18:08

    Děkuji za tip na přílohu,ráno jsem se zapomněla podepsat:-). Už se peče, jenom nevím, jak dlouho se má péci a teplota?

  • airan | 11. 10. 2005 12:34

    Souhlasim s Verkou, presne tak se ji musaka, s cerstvou zeleninou a cerstvym pecivem. Vy cesi nemusite pecivo k bramborum, tak bude stacit ten salat. Dobry je k tomu jeste tarator neboli tzatziky:-))

  • Věra | 11. 10. 2005 11:33

    jako přílohu bych volila zeleninový salát nebo oblohu z čerstvé zeleniny.

  • Anonym | 11. 10. 2005 10:43

    Co se doporučuje jako příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lilek Mléko Mleté maso Rajčata Rostlinný olej Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Pražené mandle

Pražené mandle

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

213
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
115
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
77
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
76
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
74
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Deník Aha! 10.6.2025

Deník Aha! 10.6.2025

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Řecká musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact