• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Recept na nejlepší palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Recept na nejlepší palačinky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 179
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kdo by nemiloval palačinky? Vyzkoušejte tento snadný recept, který zvládne opravdu každý. Skvěle chutnají s marmeládou i nutellou nebo posypané čerstvým ovocem.

Recept na nejlepší palačinky

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 200
      g hladká mouka může být až 250 g
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na smažení slunečnicový či řepkový olej, případně přepuštěné máslo (ghí)
    • nutella na potření
    • 10
      ks ovoce na ozdobu
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do mísy a rozšleháme v něm metličkou vejce. Přidáme špetku soli a pomalu přisypáváme mouku. Stále šleháme, aby nevznikly hrudky. Takto připravené těsto necháme odstát, ideálně alespoň půl hodiny.

RADA: Tipy na sladké i slané náplně

2
Pánev rozpálíme, potřeme pomocí mašlovačky nebo papírové utěrky tukem a nalijeme na ni naběračkou část těsta. To vždy před nalitím promícháme, protože má tendence se usazovat. Krouživým pohybem pánví těsto rozlijeme stejnoměrně po celé ploše a palačinku opečeme nejprve z jedné strany. Jakmile se okraje začnou zvedat a povrch těsta je matný, palačinku otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova.

RADA: Zkuste i lívance nebo vafle

3
Stejným způsobem upečeme palačinky ze zbylého těsta.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ PALAČINEK: • Palačinky se trhají: Nejčastější příčinou je příliš řídké těsto, nedostatek vajec, nedostatečně rozehřátá pánev nebo předčasné obracení. Těsto nařeďte postupně, dokud nemá konzistenci řidší smetany. Pokud je problém v nedostatku struktury, lze přidat ještě jedno vejce. Vždy se ujistěte, že je pánev dostatečně horká, a obracejte palačinku až ve chvíli, kdy se sama snadno uvolní od povrchu. • Palačinky jsou gumové nebo tvrdé: Důvodem bývá příliš husté těsto s vysokým podílem mouky. Nejčastější příčinou bývá ale nedostatečné odležení těsta, během kterého může mouka plně absorbovat tekutinu a stabilizuje se v něm lepek. • Palačinky se připalují nebo lepí: Příčinou může být přidaný cukr v těstě, příliš mnoho nebo naopak málo tuku na pánvi. • Fenomén „první palačinky": Říká se, že první palačinka se nepovede, což se skutečně často stává. Není to však selhání, ale spíše důležitý krok k tomu, abyste něco upravili. Slouží k otestování, zda má pánev správnou teplotu a zda je konzistence těsta optimální.

RADA: Palačinky na plechu jsou hitem internetu: Připravíte je téměř bez práce a vždy se povedou

5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pokud chcete, aby hotové palačinky zůstaly teplé a vláčné, skládejte je na talíř a přikryjte čistou utěrkou. Další efektivní metodou je umístit hotové palačinky na talíř do trouby vyhřáté na velmi nízkou teplotu, přibližně 60–70 °C. • Pro kypřejší a lehčí těsto můžete přidat do těsta malé množství perlivé vody nebo rumu. Působí jako kypřicí prostředky a zároveň dodávají těstu zajímavý chuťový tón. Nastrouhaná citronová nebo pomerančová kůra dodá palačinkám svěžest a příjemné aroma. • Pro bezlepkovou variantu lze klasickou pšeničnou mouku nahradit pohankovou nebo rýžovou moukou. Pro veganské palačinky lze místo kravského mléka použít rostlinné mléko (např. mandlové, sójové) a vejce nahradit rozmačkaným banánem, lněnými nebo chia semínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Šmyklavé (klouzavé) budějovické…

Špaldové palačinky

Špaldové palačinky

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Těsta
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Šlehání Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko polotučné Moučkový cukr Nutella Ovoce Sůl Tuk na smažení Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

56
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
48
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
35
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Další doporučené recepty:

Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový sirup s medem a citronem
Rebarborový sirup s medem a citronem
Red velvet brownies
Red velvet brownies
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
  • Recepty.cz
  • Recept na nejlepší palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact